«Το Ηλιακό Σύστημα μέσα στο Σύμπαν» - Δωρεάν βιβλίο για τους λάτρεις της Αστρονομίας

Το Ηλιακό σύστημα μέσα στο σύμπαν - Δωρεάν βιβλίο


Από την εισαγωγή του βιβλίου

Ο ουρανός φαντάζει μυστηριώδης και γοητευτικός τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους, αλλά και τόσο απόμακρος, καθώς περιλαμβάνει εντυπωσιακά φαινόμενα που δεν είναι προσιτά στις ανθρώπινες αισθήσεις και χαρακτηρίζεται από μεγέθη που ξεπερνούν τα ανθρώπινα μέτρα. 
Αυτή η διάσταση από τα ανθρώπινα μεγέθη δημιουργεί α πρώτα εννοιολογικά εμπόδια στην προσπάθεια των μαθητών να κατανοήσουν πώς λειτουργεί ο μεγάκοσμος (ο κόσμος που εκτείνεται πέρα από τη Γη) και να υιοθετήσουν μοντέλα συμβατά με την επιστημονική γνώση. Η διδασκαλία των εννοιών της αστρονομίας κινεί το ενδιαφέρον των μαθητών, ταυτόχρονα όμως παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία διότι οι μαθητές -για διάφορους λόγους- έχουν οικοδομήσει εναλλακτικές αντιλήψεις για τα ουράνια φαινόμενα. 

Το βιβλίο αυτό με τίτλο «Το Ηλιακό σύστημα μέσα στο Σύμπαν», που μπορούμε να το κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας εντελώς δωρεάν, έχει ως κύριο στόχο να ευαισθητοποιήσει τους εκπαιδευτικούς ως προς τις ιδιαιτερότητες της διδασκαλίας του μεγάκοσμου, και ιδιαίτερα του Ηλιακού Συστήματος. Παράλληλα απαντά σε ερωτήματα και απορίες που οι εκπαιδευτικοί δέχονται καθημερινά από τους μαθητές τους και προτείνει τρόπους διδακτικής παρέμβασης. 
Φυσικά, ενδείκνυται και για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο και λάτρη της Αστρονομίας. Ένα εκπληκτικό βιβλίο από την επ. Καθηγήτρια ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αθηνών, Κρυσταλλία Χαλκιά. 

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 53.8 MB
Σελίδες: 588
Συγγραφέας: Κρυσταλλία Χαλκιά
Πηγή: repository.kallipos.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram