Linux Masterclass - Δωρεάν Ελληνικά Βίντεο-μαθήματα στο Linux για αρχάριους

Δωρεάν ελληνικά μαθήματα στο Linux


Αν σου έλεγα ότι μπορείς να μάθεις Linux εντελώς δωρεάν, στα Ελληνικά και μάλιστα με βίντεο-μαθήματα, θα με πίστευες; Δεν ξέρω για σένα αλλά ο δημιουργός του Linux Masterclass, Κυριάκος Γιαννάκης, το πίστεψε και το έκανε πράξη. 
Το Linux MasterClass είναι μια δωρεάν σειρά με τριάντα (30) βίντεο-οδηγούς στο Youtube, όπου ο δημιουργός του βάλθηκε να σε μυήσει στον μαγικό κόσμο του Linux. Απευθύνεται σε όλους αλλά φυσικά δίνει βάση σε αρχάριους χρήστες που δεν έχουν πρότερη εμπειρία στο Linux. 

Αν και το Project σταμάτησε την παραγωγή βίντεο (τελευταίο βίντεο τον Ιούνιο του 2020), δεν παύει όμως να είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκινήσεις να μαθαίνεις Linux. 

Τα μαθήματα χωρίζονται σε 4 ενότητες: 

Basics: Τα βασικά του Linux
Begginer: Εξερεύνηση του Linux
Intermediate: Εκμεταλλεύσου το σύστημά σου στο έπακρο (μέχρι και δημιουργία server)
Advanced: Εδώ σταματάνε τα βιντεο-μαθήματα, αν και θα θέλαμε να συνεχιστεί η σειρά. 

Επειδή είναι πολύ ωραία τα μαθήματα, αποφάσισα να επικοινωνήσω με τον δημιουργό και να τον ρωτήσω αν θα υπάρξει συνέχεια στη σειρά. Ο ίδιος μου απάντησε πως η παραγωγή ποιοτικών βίντεο είναι χρονοβόρα και η περίοδος που διανύει δεν του αφήνει περιιθώρια να ασχοληθεί. Πάντως, στο τέλος μου ανέφερε πως αν ξαναβρεί χρόνο θα συνεχίσει τη σειρά, σίγουρα.

• Ακολούθησε το σύνδεσμο για να παρακολουθήσεις τα μαθήματα: Linux Masterclass

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal