Δωρεάν βιβλίο: «Επιφανείς Αρχαίοι Έλληνες Παιδεραστές και Ομοφυλόφιλοι»

Η παιδεραστία και η ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα


Από την εισαγωγή του βιβλίου: 

Οι Έλληνες από τη μέση αρχαϊκή περίοδο και μετά, θεωρούσαν τον σεξουαλικό πόθο των ενήλικων ανδρών για ανήλικα αγόρια φυσικό και ομαλό, καθώς η εκπλήρωσή του με την ομοφυλόφιλη σεξουαλική επαφή δεν θεωρούταν εκτεθειμένη σε ηθικές, θρησκευτικές ή νομικές αντιρρήσεις. Απέδιδαν βιώματα ομοφυλόφιλου πόθου και σεξουαλικής επαφής σε θεούς και ήρωες και θεωρούσαν τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις υλικό κατάλληλο για την τέχνη και τη λογοτεχνία.

Έχουν διασωθεί πολλά κείμενα με τόσο ρεαλιστικές περιγραφές ομοφυλοφιλικής παιδεραστίας, καθώς και παραστάσεις σε αρχαία αγγεία κ.ά., που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, θυμίζουν αναγνώσματα ή εικόνες σκληρού αρρωστημένου πορνό.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: 

Ο Γιάννης Λάζαρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος Ε.Μ.Π. και διευθυντής του διαδικτυακού περιοδικού «Ελεύθερη Έρευνα»  Εκτός του παρόντος, έχει γράψει άλλα οκτώ βιβλία: Η τεχνολογία των θεών (2003), Η θαμμένη Ελλάδα (2006), Άγνωστη πανάρχαια τεχνολογία (2014), Μακεδονικός αγώνας (2014), Ο Σολωμός χωρίς παρωπίδες (2016), Το άγνωστο 1821 (2016), Η καταγωγή των ρωμιών (2017) και Η αρχαία επιστήμη στην υπηρεσία του δωδεκαθεϊστικού ιερατείου (2018). 

Το βιβλίο με τίτλο «Επιφανείς Αρχαίοι Έλληνες Παιδεραστές και Ομοφυλόφιλοι», διατίθεται δωρεάν μέσω των εκδόσεων του διαδικτυακού περιοδικού «Ελεύθερη Έρευνα» και μπορείς να το κατεβάσεις σε PDF μορφή. 

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 3.4 MB
Σελίδες: 112
Συγγραφέας: Γιάννης Λάζαρης
Πηγή: freeinquiry.gr/
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram