LanguageTool - Βελτίωσε άμεσα τα γραμματικά και ορθογραφικά λάθη στα Ελληνικά

Διόρθωση γραμματικών και ορθογραφικών λαθών


Το LanguageTool είναι μια εξαιρετική δωρεάν online εφαρμογή την οποία θα λατρέψουν οι νέοι αλλά και παλιοί συντάκτες./αρθρογράφοι, συγγραφείς και γενικά όλοι όσοι ασχολούνται με το γράψιμο. Θα σου διορθώσει τα ορθογραφικά λάθη αλλά αυτό που το κάνει και ξεχωρίζει είναι η διόρθωση των γραμματικών λαθών. Και ναι, διορθώνει τα γραμματικά λάθη ΚΑΙ στην Ελληνική γλώσσα. 

Ήδη το χρησιμοποιώ στα γραπτά μου και με έχει βοηθήσει αρκετά. Πολλές φορές κάνουμε λάθη λόγω βιασύνης και δεν τα βλέπουμε ποτέ μέχρι να μας τα υπενθυμίσει κάποιος. Αυτό το δωρεάν πρόγραμμα, μπορεί να γίνει ο βοηθός σου στο γράψιμο με όλη τη σημασία της λέξεως «βοηθός». 

Δε χρειάζεται κάποια εγγραφή στην υπηρεσία (αν και την προτείνω αφού είναι δωρεάν) και μπορείς άμεσα να επικολλήσεις το κείμενο που θέλεις να διορθώσεις και μέσα σε δευτερόλεπτα να σου κοκκινίσει τα λάθη που έχεις κάνει και να σου προτείνει λύσεις. 

Ένα γραμματικό λάθος που μου διόρθωσε το πρόγραμμα και μου έκανε εντύπωση, είναι στην περίπτωση που βάζουμε το αρνητικό μόριο «Δεν» και «Δε». Δε φτάνει που μας διορθώνει, μας εξηγεί κιόλας γιατί δεν μπαίνει το τελικό «ν». Δες το screenshot:




Τα καλά όμως δε σταματούν εδώ αφού εκτός από τη web έκδοση του LanguageTool, υπάρχουν πρόσθετα για σχεδόν όλους τους browsers, που το προτείνω ανεπιφύλακτα ειδικά αν γράφεις κείμενα στο διαδίκτυο. Αν πάλι γράφεις κείμενα offline, υπάρχουν plugins που ενσωματώνονται σε όλους τους γνωστούς κειμενογράφους όπως το Microsoft Office, Libre Office κ.α, εκδόσεις για κινητά τηλέφωνα, desktop έκδοση για Windows και Mac. Δες το παρακάτω screenshot με όλες τις εκδόσεις που υποστηρίζει. 




Στο download link που ακολουθεί, θα μεταφερθείς στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος για να κατεβάσεις την έκδοση που επιθυμείς. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal