Linux-user - Εδώ θα μάθεις Linux στα Ελληνικά

Το στέκι του Έλληνα χρήστη Linux

To Linux-user είναι ένας ελληνικός ιστότοπος, ένα διαδικτυακό φόρουμ, που στόχο έχει τη δημιουργία μιας κοινότητας ανθρώπων που ασχολούνται αποκλειστικά με το Linux. Σε μεγάλο βαθμό το έχει καταφέρει, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα (λίγο περισσότερο από 3 χρόνια) εγγράφηκαν 730 άτομα με 2.2 χιλιάδες θέματα να έχουν δημοσιευτεί και οι αναρτήσεις των χρηστών του να κοντεύουν τις 27 χιλιάδες!

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του Linux-user:
Πρόκειται για έναν online χώρο που θα συζητάμε, θα ανταλλάσσουμε γνώσεις, θα μαθαίνουμε από τους άλλους και θα μαθαίνουν από εμάς ανεξάρτητα γνώσεων, εθνικότητας ή χρώματος δέρματος. 

To φόρουμ του Linux-user χωρίζεται σε 8 κύριες κατηγορίες οι οποίες είναι:

  • Άρθρα και οδηγοί - Αποτελείται από άρθρα των μελών του φόρουμ για την χρήση του Linux και απευθύνεται σε αρχάριους αλλά και προχωρημένους χρήστες.
  • Τα Νέα του Linux - Νέα και ειδήσεις που αφορούν το Linux και το ελεύθερο λογισμικό.
  • Αντιμετώπιση προβλημάτων - Ανάλυση θεμάτων που αφορούν διάφορες διανομές Linux και επίλυση προβλημάτων. Η κάθε διανομή έχει τη δική της ενότητα. 
  • Linux Software -  Παρουσιάσεις προγραμμάτων, εφαρμογών και παιχνιδιών που χρησιμοποιούνται στο Linux, καθώς και tips and tricks που μπορούν να κάνουνε την καθημερινότητα μας ευκολότερη.
  • Καφενείο χρηστών -Συζητήσεις γενικού ενδιαφέροντος οι οποίες δεν ξεφεύγουν και πολύ από την γενική θεματολογία.
  • Προγραμματισμός - Θέματα για γλώσσες προγραμματισμού, για την τέχνη του προγραμματισμού, την εκπαίδευση, αλλά και την διαχείριση συστημάτων
  • Ανακοινώσεις - Ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία και τους κανονισμούς του forum.
  • Site Feedback -Στην κατηγορία αυτή αναπτύσσονται ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία του forum.

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, αν είσαι χρήστης Linux ή θέλεις να γίνεις, το συγκεκριμένο φόρουμ είναι must διαδικτυακός προορισμός και πρέπει σίγουρα να βρει μια θέση στους σελιδοδείκτες σου. Επειδή όμως το συγκεκριμένο φόρουμ είναι «καθαρό» από διαφημίσεις, δηλαδή δεν υπάρχει κανένα έσοδο, υπάρχει ο τρόπος να συνεισφέρεις στη συντήρησή του κάνοντας μια μικρή -ή μεγάλη- δωρεά


• Πήγαινε στον φόρουμ: Linux-user.gr (Ελληνικό φόρουμ για το Linux)


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram