Άνοιξε η πλατφόρμα για το North Evia – Samos Pass

32.000 δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν

Σε λειτουργία τέθηκε το North Evia – Samos Pass μέσω του vouchers.gov.gr. 

Πρόκειται για την πλατφόρμα που έχει ως σκοπό την οικονομική στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας για τις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου. 

Με τη συγκεκριμένη δράση, περίπου 32.000 δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα ως κίνητρο για να επισκεφτούν τις δύο περιοχές, τονώνοντας τον τοπικό τουρισμό.

Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το North Evia – Samos Pass; 

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδίδουν άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές.

Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση; 

Η δράση δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια και, ως εκ τούτου, αίτηση για το North Evia – Samos Pass έχουν δικαίωμα να υποβάλουν όσοι πολίτες:

  • είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2020 και
  • Δεν είναι δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο: του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022, του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. 2022 και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα;

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς για την υποβολή της αίτησης χρειαζόμαστε μόνο τους κωδικούς του στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μιας διεύθυνσης e-mail. 

Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Κατασκευαστής: Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET)
Πηγή: mindigital.gr
Συντάκτης του άρθρου: Άγγελος Χουβαρδάς


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram