[Δωρεάν βιβλίο]: Οι Έλληνες συνεργάτες των κατακτητών, οργανωτές και οι πρωτεργάτες της γενοκτονίας των Τσάμηδων

Οι Έλληνες συνεργάτες των κατακτητών, οργανωτές και οι πρωτεργάτες της γενοκτονίας των Τσάμηδων


Απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου

Σκοπός του βιβλίου με τίτλο «Οι Έλληνες συνεργάτες των κατακτητών, οργανωτές και οι πρωτεργάτες της γενοκτονίας των Τσάμηδων» είναι να παρουσιάσει εν συντομία πτυχές και ιστορικά έγγραφα από την περίοδο της πρωθυπουργίας του ‘Έλληνα Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά (1936-1941) μέχρι τη Γενοκτονία ενάντια στον Αλβανικό πληθυσμό (1944-1945).

Το βιβλίο περιέχει τεκμήρια από Ελληνικά αρχεία. Κατά το 90% η βιβλιογραφία μας στηρίχτηκε σε εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία Ελλήνων συγγραφέων. Διαθέτει ντουζίνες από φωτογραφίες της περιόδου 1936-1944, που δείχνουν την εγκαθίδρυση του φασισμού και του ναζισμού στην Ελλάδα από την κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά, φωτογραφίες για τη συμφωνία για ειρηνική και άνευ όρων παράδοση του Ελληνικού στρατού στον Γερμανικό στρατό τον Απρίλιο του 1941.

Μπορείς να κατεβάσεις το βιβλίο εντελώς δωρεάν και σε μορφή PDF από τον ιστότοπο freeinquiry.gr μέσω του download link που παραθέτουμε στο τέλος του κειμένου. 

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 8.72 MB
Σελίδες: 172
Συγγραφέας:Άρμπεν Π. Λάλλα
Μετάφραση: Φίλιππας Κυρίτσης
Πηγή: freeinquiry.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram