Το Power Pass είναι πλέον διαθέσιμο στο vouchers.gov.gr

Κάνουμε αίτηση για το Power Pass εύκολα και γρήγορα


Σε λειτουργία βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής το Power Pass μέσω του vouchers.gov.gr. Πρόκειται για την πλατφόρμα για την οικονομική ενίσχυση οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος.

Ποιους λογαριασμούς αφορά η επιδότηση;

Η επιδότηση αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022. 

Σε τι ποσοστό ανέρχεται η επιδότηση;

Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600€. 

Δικαιούμαστε Power Pass;

Δικαιούμαστε Power Pass για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που εκδόθηκαν για την πρώτη κατοικία και τη φοιτητική στέγη προστατευόμενου μέλους που σπουδάζει εντός Ελλάδος εφόσον:

  • είμαστε φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος,
  • το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μας μετά την αφαίρεση των φόρων δεν ξεπερνά τις 45.000 €, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020,
  • ο ΑΦΜ που καταχωρούμε στην πλατφόρμα δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο και
  • η αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022 ξεπερνά συνολικά τα 30 €.

Πως λειτουργεί η πλατφόρμα; 

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού μας στον οποίο θα πιστωθεί η επιδότηση.  Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα.

Κατασκευαστής: Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ (ΚτΠ ΜΑΕ)
Πηγή: mindigital.gr
Συντάκτης του άρθρου: Άγγελος Χουβαρδάς


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram