TechTerms - Διαδικτυακό λεξικό όρων Υπολογιστών και Διαδικτύου

δωρεάν διαδικτυακό λεξικό όρων υπολογιστών και διαδικτύου

Το TechTerms είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό λεξικό όρων υπολογιστών και διαδικτύου. Ξεκίνησε το 2005 και έκτοτε αναπτύσσεται συνεχώς με καθημερινές προσθήκες όρων. Οι ορισμοί του TechTerms είναι άμεσα προσβάσιμοι από το επίσημο Website καθώς και από τις εφαρμογές που διαθέτει δωρεάν για κινητά τηλέφωνα με iOS και Android

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της ιστοσελίδας:

«Ο στόχος του TechTerms είναι απλός: θέλουμε να κάνουμε τους τεχνικούς όρους κατανοητούς για όλους. Αντί να χρησιμοποιούμε ορολογία υψηλού επιπέδου, οι ορισμοί του TechTerms είναι γραμμένοι σε απλή καθημερινή γλώσσα (στα αγγλικά).
Πιστεύουμε επίσης ότι ενώ οι ορισμοί των όρων υπολογιστών είναι χρήσιμοι, οι απλές εξηγήσεις των όρων με παραδείγματα είναι ακόμη καλύτερες. Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι ορισμοί στο TechTerms περιλαμβάνουν παραδείγματα από την πραγματική ζωή για το πώς χρησιμοποιείται ο όρος.»

Το TechTerms χωρίζεται σε επτά (7) κύριες κατηγορίες: Internet Terms, Hardware Terms, Software Terms, Technical Terms, File Formats, Bits and Bytes και Tech Acronyms, όπου σε κάθε μία θα βρεις όρους που ανήκουν στην εκάστοτε κατηγορία για πιο γρήγορη εύρεση αυτού που ψάχνεις.  Για παράδειγμα, στο Tech Acronyms, θα βρεις μόνο ακρωνύμια τεχνολογικών όρων και τι σημαίνουν. 



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram