[08/07]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

08 Ιουλίου - Σαν σήμερα στην τεχνολογία

Την Ο8 Ιουλίου 1957,  ιδρύθηκε η Control Data Corporation (CDC). Ήταν μια από τις πρώτες εταιρίες που ανέπτυξε τους supercomputers αλλά και μια από τις σημαντικότερες στην κατασκευή υπολογιστών. Αξίζει να αναφερθεί, ότι τη δεκαετία του 60 είχε λάβει μέρος στην ομάδα της CDC, ο Seymour Cray.

Η CDC παρήγαγε υπολογιστές, κάποιοι μάλιστα μεταξύ των ταχύτερων υπολογιστών της τότε εποχής. Ανάμεσα σε αυτούς ο CDC 6600, ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο πρώτος υπερυπολογιστής. Ήταν ένας από τους υπολογιστές που σχεδιάστηκε από τον Seymour Cray.





Επικεφαλής της εταιρείας ήταν ο William C. Norris, ο οποίος είχε εργαστεί με επιτυχία στην εταιρεία Engineering Research Associates, Inc., μιας εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών, η οποία ήταν υπεύθυνη για την παραγωγή του πρώτου ψηφιακού υπολογιστή της στην πολιτεία της Μινεσότα.

Η εταιρεία έγινε γνωστή για την επιθετική απόκτηση άλλων εταιρειών, με αποκορύφωμα την αγορά της Commercial Credit Corporation το 1967. Η εταιρεία συνέχισε την ανάπτυξή της μέχρι τη δεκαετία του 1980, όταν και η εταιρεία άρχισε να χάνει την υψηλή θέση που κατείχε στον κλάδο της.

Το 1986, ο William Norris παραιτήθηκε από Διευθύνων Σύμβουλος. Μέχρι το 1992 η εταιρεία είχε χωριστεί σε δύο εταιρείες: την Ceridian Corporation και την Control Data Systems, Inc.

Επίσης, η CDC είναι στη λίστα με τους εννιά πιο σημαντικούς κατασκευαστές στις ΗΠΑ μεταξύ άλλων όπως: ΙΒΜ, Burroughs, DEC, NCR, General Electric, Honeywell, RCA, και UNIVAC.

Πηγή κειμένου: Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram