Google Calendar - Το δωρεάν ημερολόγιο της Google

Google Calendar - Το δωρεάν ημερολόγιο της Google


Όταν η Google δημιουργεί εφαρμογές σίγουρα είναι κάτι καλό και άξιο αναφοράς. Φυσικά, το Google Calendar, το δωρεάν ημερολόγιο της Google, είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα δωρεάν ημερολόγια που υπάρχουν εκεί έξω. Αν έχεις κάποιο Gmail, έχεις και ημερολόγιο, και ας μην το γνώριζες. Οπότε, -- υποθέτοντας ότι έχεις ήδη έναν λογαριασμό gmail --κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και πήγαινε να δεις το ημερολόγιο, και αν είσαι από αυτούς που είναι οργανωτικοί και θέλουν να καταγράφουν τις δραστηριότητές τους, τότε το Google Calendar θα σε ανταμείψει. 

Πηγαίνοντας λοιπόν στο Google Calendar, θα συναντήσεις ένα κλασικό ημερολόγιο όπου μπορείς να εναλλάξεις τη θέαση ανά ημέρα, εβδομάδα, μήνα και έτος. Επιπλέον, μπορείς να δημιουργήσεις όσα ημερολόγια θέλεις, να τους δώσεις ξεχωριστό όνομα αλλά και διαφορετικό χρώμα. 
Εκεί, μπορείς να καταγράψεις οτιδήποτε θέλεις μέχρι και ανά τέταρτο της ώρας, να προσθέσεις εργασίες, εκδηλώσεις, υπενθυμίσεις και στο τέλος να βάλεις και ειδοποιήσεις ώστε να μη χάσεις κάποιο συμβάν. 

Όλα γίνονται εύκολα και γρήγορα μέσα από το καλαίσθητο περιβάλλον εργασίας που είναι πλήρως εξελληνισμένο. Το μεγάλο «χαρτί» του συγκεκριμένου ημερολογίου είναι η δυνατότητα συγχρονισμού με οποιαδήποτε συσκευή: Κινητό, Τάμπλετ, Υπολογιστή και από οποιαδήποτε πλατφόρμα διαθέτεις όπως: Windows, Linux, Mac, Android και iOS, αφού το Google Calendar λειτουργεί μέσω browser, και εδώ αξίζει να αναφέρουμε  πως υπάρχει πλήρη συμβατότητα με τους εξής φυλλομετρητές: Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox και Safari. 

Αξίζει σίγουρα να αναφερθεί και η δυνατότητα διαμοιρασμού και κοινής χρήσης των ημερολογίων μας με συναδέλφους, συγγενείς και φίλους, και αυτό γίνεται εύκολα μέσω της επιλογής που διαθέτει το Google Calendar.

Φυσικά, μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στα ημερολόγια και όταν βρισκόμαστε εκτός σύνδεσης, και αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν έχουμε ανεπαρκή σύνδεση στο διαδίκτυο. 


Χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, μπορούμε να κάνετε τα εξής:
  • Άνοιγμα του Ημερολογίου Google σε πρόγραμμα περιήγησης Chrome.
  • Προβολή του ημερολογίου και των συμβάντων μας από τις τελευταίες 4 εβδομάδες ή οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον.
  • Προβολή συμβάντων κατά εβδομάδα, ημέρα ή μήνα. 


Όταν είμαστε εκτός σύνδεσης, δεν μπορούμε να κάνουμε τις εξής ενέργειες:
  • Δημιουργία ή επεξεργασία συμβάντων
  • Αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε προσκεκλημένους
  • Πρόσβαση στο Tasks ή στις Υπενθυμίσεις

Τέλος, μέσα από τις ρυθμίσεις του ημερολογίου, μπορούμε να τροποποιήσουμε και να φέρουμε στα μέτρα μας τα Google Calendar καθώς υπάρχουν αρκετές και χρήσιμες επιλογές.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram