Gov.gr Wallet - Επιτέλους, ψηφιακή ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης επίσημα σε εφαρμογή για smartphone

ταυτότητα και δίπλωμα σε smartphone android iphone


Ναι είναι αληθινό, μπορούμε να έχουμε ένα ψηφιακό αντίγραφο της ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης μας σε μία δωρεάν εφαρμογή. Όχι δεν μιλάμε για κάποια άλλη χώρα αλλά για την Ελλάδα, αφού εδώ και λίγες ώρες έγινε διαθέσιμη η εφαρμογή Gov.gr Wallet
 
Πρόκειται για μία εφαρμογή ψηφιακό πορτοφόλι που μέσα σε αυτή μπορούμε για την ώρα να αποθηκεύσουμε ένα ψηφιακό αντίγραφο της ταυτότητάς μας και του διπλώματος οδήγησής μας. Η εφαρμογή κυκλοφορεί από επίσημο φορέα και σύμφωνα με την περιγραφή της τα ψηφιακά δελτία οδήγησης και ταυτότητας είναι πλήρως ισάξια με τα αντίστοιχα «φυσικά» έγγραφα. Το παραπάνω ισχύει για χρήση εντός Ελλάδας και τα ψηφιακά έγγραφα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα.

Η διαδικασία δημιουργίας ψηφιακού δελτίου ταυτότητας και άδειας οδήγησης είναι πολύ απλή και δεν θα δυσκολέψει ακόμη και αρχάριους χρήστες. Αρκεί να εισέλθουμε στην υπηρεσία με κωδικούς TaxisNet ή eBanking. Αφού περάσουμε τα έγγραφά μας στην υπηρεσία έπειτα μπορούμε να χρησιμοποιούμε την επιλογή «Προβολή QR κωδικού» ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να μπορούν να ταυτοποιούν τη γνησιότητά των ψηφιακών εγγράφων. Εκτός των παραπάνω μέσω της εφαρμογής μπορούμε να υπογράφουμε ψηφιακά έγγραφα μέσω του docs.gov.gr.

Τέλος, τα δύο νέα ψηφιακά έγγραφα ταυτότητας και διπλώματος οδήγησης μπορούν να προστεθούν και στα ψηφιακά πορτοφόλια Apple Wallet και Google Wallet. Όχι και άσχημο τελικά το Gov.gr Wallet!

Σημείωση: Η έναρξη της λειτουργίας της εφαρμογής θα γίνεται σταδιακά, ανάλογα το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των χρηστών. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 27/7/2022 για άτομα που το ΑΦΜ τους λήγει σε 1.


Σημείωση 2: Περισσότερες επίσημες πληροφορίες για τη λειτουργία της εφαρμογής υπάρχουν στην ανακοίνωση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Μέγεθος: 26MB
Λειτουργικό σύστημα: Android (8+), iOS
Κατασκευαστής: Hellenic Republic
Πηγή: Google Play, App Store
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram