Κερματούπολη - Ένα δωρεάν επιτραπέζιο για εξάσκηση στα ευρώ και τα ρέστα

Κερματούπολη - Ένα δωρεάν επιτραπέζιο για εξάσκηση στα ευρώ και τα ρέστα


Η «Κερματούπολη» είναι ένα δωρεάν επιτραπέζιο παιχνίδι για τη Β’ Δημοτικού με στόχο την εξάσκηση στα ευρώ και στα ρέστα, που δημιούργησε η εκπαιδευτικός Λαμπρίνα Μπιλιαδέρη, και οφείλω να ομολογήσω πως είναι άκρως εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό. 

Όπως αναφέρει η Λαμπρίνα στο blog της για το παιχνίδι: 

Τι θα συμβεί όταν το πιόνι σου φτάσει στο σπίτι, στο λούνα παρκ, στο σχολείο ή στον φούρνο, στο σούπερ μάρκετ ή στο βιβλιοπωλείο;

Σήκωσε την αντίστοιχη κάρτα και θα το ανακαλύψεις! Ίσως πληρώσεις για το σάντουιτς που αγόρασες, ίσως κερδίσεις το έπαθλο σε κάποιο παιχνίδι του λούνα παρκ, ίσως χάσεις το χαρτζιλίκι σου γιατί δε βοήθησες στις δουλειές του σπιτιού ή ίσως είναι η τυχερή σου μέρα και βρεις στο πεζοδρόμιο ένα κέρμα.

Δωρεάν επιτραπέζιο για τα χρήματα


Το αρχείο που σου δίνω για να κατεβάσεις περιλαμβάνει: το ταμπλό, τις κάρτες, το ανάπτυγμα ζαριού, τα αναπτύγματα κώνων για πιόνια και οι οδηγίες του παιχνιδιού. Τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα θα τα βρεις στο παράρτημα του σχολικού βιβλίου Μαθηματικών της Β' Δημοτικού ή αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικά χρήματα. 

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εκτυπώσεις, να κόψεις και να πλαστικοποιήσεις το ταμπλό και τις κάρτες και το παιχνίδι είναι έτοιμο για να παίξεις! 

• Κατέβασε τις οδηγίες και το παιχνίδι ► Κερματούπολη (Επιτραπέζιο για τα ευρώ και τα ρέστα)


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram