Δωρεάν και αυτόματη μετατροπή μονοτονικού κειμένου σε πολυτονικό

Δωρεάν και αυτόματη μετατροπή μονοτονικού κειμένου σε πολυτονικό

Μια αξιέπαινη προσπάθεια για όσους αρέσκονται να γράφουν με το πολυτονικό σύστημα γραφής, ακόμα και να μην ξέρουν, είναι μια web δωρεάν εφαρμογή που μετατρέπει μονοτονικά κείμενα σε πολυτονικά. 
Λόγω ότι είναι διαδικτυακή εφαρμογή, λειτουργεί με όλους τους browsers (Mozilla Firefox, Chrοme, Edge, Safari κλπ), ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος. Λειτουργεί το ίδιο καλά και μέσω Smartphones. 

Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να φορτώσεις το κείμενό σου στο πρόγραμμα ή να το γράψεις απευθείας στον κειμενογράφο του προγράμματος, και να περιμένεις λίγο (ανάλογα το μέγεθος του κειμένου) μέχρι να γίνει η μετατροπή. 

O Online μετατροπέας μονοτονικού κειμένου σε πολυτονικό, τονίζει σύμφωνα με την ιστορική ορθογραφία της ελληνικής. Δίνεται η επιλογή της χρήσης ή όχι της βαρείας, της υπογεγραμμένης στις καταλήξεις των ρημάτων, και συνηρημένων ή όχι τύπων σε επίθετα που έχουν και συνηρημένους και ασυναίρετους τύπους.

Δοκιμάσαμε ένα στίχο από τον Εθνικό ύμνο της Ελλάδας και μας το μετέτρεψε άνετα σε πολυτονικό: 

Σέ γνωρίζω ἀπό τήν κόψη
τοῦ σπαθιοῦ τήν τρομερή,
σέ γνωρίζω ἀπό τήν ὄψη
πού μέ βία μετράει τή γῆ.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της εφαρμογής, το μονοτονικό κείμενο θα πρέπει να έχει σωστό τονισμό και στίξη και φυσικά να μην υπάρχουν λέξεις γραμμένες με λατινικά γράμματα. 

• Πήγαινε στη web εφαρμογή ➟ Δωρεάν μετατροπή μονοτονικού κειμένου σε πολυτονικό

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram