Νύχτα (Nightfall) - Δωρεάν διήγημα του Ισαάκ Ασίμωφ

Νύχτα (Nightfall) - Δωρεάν διήγημα του Ισαάκ Ασίμωφ


Το «Nightfall (Νύχτα)» είναι ένα διήγημα του Ισαάκ Ασίμωφ, το οποίο γράφτηκε το 1941, και μέσα από την περιορισμένη έκταση ενός διηγήματος (20 σελίδες), ο συγγραφέας κατορθώνει να περιγράψει με καίριο τρόπο την αγωνιώδη επιστημονική αναζήτηση, η οποία προσπαθεί να διευρύνει τα περιορισμένα αντιληπτικά μας όρια και να υπερκεράσει το φόβο για το άγνωστο, τη σύγκρουση του θρησκευτικού σκοταδισμού με τον ορθολογισμό, τη σχέση θρησκείας και ψυχασθένειας.

Απόσπασμα από το διήγημα

«Δεν σας μισώ. Απλώς προσπαθώ να σας πω πως η διάθεση του κοινού είναι άσχημη. Είναι θυμωμένο».
Ο Ατον στράβωσε το στόμα του αποδοκιμαστικά. «Ας είναι θυμωμένο».
«Ναι, αλλά τι θα γίνει αύριο;»
«Δεν θα υπάρξει αύριο!»

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

 Ο Ισαάκ Ασίμωφ (Isaac Asimov) γεννήθηκε με το όνομα Ισαάκ Γιούντοβιτς Αζίμοφ στο Πετροβίτσι της Ρωσίας στις 2 Ιανουαρίου 1920 και πέθανε στις ΗΠΑ στις 6 Απριλίου 1992. Υπήρξε επιστήμονας ιδιαίτερα γνωστός για το συγγραφικό του έργο και συγκεκριμένα για τα έργα επιστημονικής φαντασίας. 
Ο Ασίμωφ είχε τέλεια γνώση πάνω στις φυσικές επιστήμες, που τη συνδύαζε με έντονη διορατικότητα και αντίληψη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και ψυχολογίας. Έγραψε 465 περίπου δημοσιευμένα βιβλία, από τα οποία τα 25 είναι καθαρά επιστημονικής φαντασίας και τα υπόλοιπα μελέτες και επιστημονικά συγγράμματα. 

Τα γνωστότερα έργα του είναι η σειρά μυθιστορημάτων με τα Ρομπότ (Εγώ, το Ρομπότ, Έρχονται τα Ρομπότ, Σπηλιές από Ατσάλι, Ο Γυμνός Ήλιος, Τα Ρομπότ της Αυγής, Ρομπότ και Αυτοκρατορία) και η σειρά της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας (Γαλαξιακή Αυτοκρατορία, 1-6) που διαδραματίζονται στο ίδιο μυθιστορηματικό περιβάλλον, και με αυτή τη χρονική σειρά.

Στο Download link που ακολουθεί, θα μπορείς να κατεβάσεις εντελώς δωρεάν το διήγημα σε PDF μορφή. Καλή ανάγνωση. 

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 144 KB
Σελίδες: 20
Συγγραφέας: Ισαάκ Ασίμωφ
Πηγή: freeinquiry.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram