Portable Text Encryption - Δωρεάν απλό πρόγραμμα για κρυπτογράφηση κειμένων

Portable Text Encryption - Δωρεάν απλό πρόγραμμα για κρυπτογράφηση κειμένων


Η δωρεάν και ανοικτού κώδικα εφαρμογή Portable Text Encryption, αποτελεί μια απλή και εύκολη λύση για την κρυπτογράφηση κειμένου.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή ασφαλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και γενικά την ανταλλαγή μηνυμάτων σε διάφορες πλατφόρμες messaging. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ασφάλεια των δεδομένων σε USB Flash. Το Portable Text Encryption υποστηρίζει τα πιο δυνατά πρότυπα κρυπτογράφησης δεδομένων όπως: AES-128/192/256 (ECB/CBC), Blowfish (ECB/CBC), DES / TripleDES (ECB/CBC/OFB/CFB) ή RC4.

Το Portable Text Encryption δεν χρειάζεται άλλα βοηθητικά προγράμματα για να «τρέξει»,  είναι απολύτως αυτόνομο και φορητό, καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή για χρήση από ένα USB φλασάκι, επιτρέποντας τη γρήγορη κρυπτογράφηση/αποκρυπτογράφηση.

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για Linux και Windows Λειτουργικά συστήματα. 

Σημαντικό: Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το πρόγραμμα δεν υποστηρίζει τα ελληνικά. Δηλαδή, αν προσπαθήσεις να κρυπτογραφήσεις ελληνικούς χαρακτήρες, το αποτέλεσμα που θα πάρεις κατά την αποκρυπτογράφηση θα είναι «αλαμπουρνέζικα». Ας ελπίσουμε ότι σε μεταγενέστερη αναβάθμιση θα διορθωθεί αυτό το πρόβλημα.

Έκδοση
: 9.11
Μέγεθος: 8.24 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux
Κατασκευαστής: Dana Booth
Πηγή: sourceforge.net/u/danabooth/profile
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram