[How to]: Πώς συνδέω ασύρματα την οθόνη του Κινητού με την Τηλεόραση

Ασύρματη σύνδεση κινητού με τηλεόραση

Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε την ασύρματη σύνδεση οθόνης του υπολογιστή με έξυπνη τηλεόραση, για να βλέπουμε το περιεχόμενό του από κει.

Κατόπιν λαϊκής απαίτησης,  αποφασίσαμε να σου δείξουμε τη διαδικασία που γίνεται με το κινητό τηλέφωνο -εξίσου εύκολη διαδικασία- αρκεί η τηλεόρασή σου να είναι smart (ποιος δεν έχει σήμερα έξυπνη τηλεόραση;). 

Έτσι λοιπόν, από τη στιγμή που η τηλεόρασή σου είναι smart, τότε δε χρειάζεσαι καλώδια. Εξυπακούεται πως ήδη έχεις συνδεδεμένο το smartphone και την έξυπνη τηλεόραση στο οικιακό σου δίκτυο.
Στη συνέχεια, βρίσκεις τη σχετική επιλογή για ασύρματη σύνδεση στο μενού ρυθμίσεων του κινητού. Σε κινητό Xiaomi η διαδικασία είναι η εξής: 

  • Πηγαίνεις στις ρυθμίσεις του κινητού πατώντας στο εικονίδιο με το γρανάζι
  • Βρίσκεις και επιλέγεις τη «Σύνδεση και κοινοποίηση»
  • Βρίσκεις και επιλέγεις την «Ασύρματη προβολή»
  • Πλέον το κινητό σου θα ψάξει για ασύρματες οθόνες. 
  • Βρίσκεις τη δική σου οθόνη, την επιλέγεις, και θα σου εμφανίσει στην τηλεόραση ένα μήνυμα που θα σου ζητάει την αποδοχή της σύνδεσης. Φυσικά, την αποδέχεσαι και πλέον είσαι έτοιμος! 

Επειδή μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, δες τη διαδικασία με εικόνες. 

Ασύρματη σύνδεση κινητού με τηλεόραση


Αξίζει να ειπωθεί πως κινητό από κινητό ενδέχεται να διαφέρουν οι ονομασίες στις ρυθμίσεις. Πάνω κάτω όμως, η διαδικασία είναι παρόμοια. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal