BeReal - Το «νέο» social media που σαρώνει, υπόσχεται πως είναι αληθινό και ίσως να έχει δίκιο

BeReal κοινωνικό δίκτυο νέο αληθινό

Πως θα σου φαινόταν ένα κοινωνικό δίκτυο χωρίς φίλτρα, χωρίς επεξεργασμένες εικόνες και ανούσια emoji; Το BeReal υποστηρίζει πως είναι πιο αληθινό από τους ανταγωνιστές του και η αλήθεια είναι πως για την ώρα τα πάει περίφημα.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό δίκτυο που λειτουργεί τελείως διαφορετικά από το Instagram, το Facebook και το TikTok. Στο BeReal, κάθε ημέρα και σε διαφορετική ώρα, όλοι οι χρήστες λαμβάνουν μία ειδοποίηση. Τότε ξεκινάει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος των δύο λεπτών και μέσα σε αυτό το διάστημα πρέπει να τραβήξουν μία φωτογραφία με την μπροστά και μία με την πίσω κάμερα του smartphone τους. Η φωτογραφία δε γίνεται να επεξεργαστεί, ενώ αν δεν ανέβει η πρώτη και τραβηχτεί ξανά, οι φίλοι των χρηστών ειδοποιούνται. Με αυτόν τον τρόπο το τελικό αποτέλεσμα είναι αληθοφανές, ενώ όλοι παρουσιάζουν -σχεδόν- την πραγματική τους ζωή και όχι κάτι ψεύτικο.

Το να τραβήξεις τη δική σου φωτογραφία είναι απαραίτητο για να μπορέσεις να δεις αυτές των άλλων. Ταυτόχρονα το BeReal δεν υποστηρίζει emoji, έτσι για να απαντήσεις σε μία φωτογραφία ενός φίλου σου θα πρέπει να του στείλεις φωτογραφία με την αντίδρασή σου. Για την ώρα οι χρήστες του BeReal συνεχώς αυξάνονται και ήδη το Instagram έχει αρχίσει να σκέφτεται πώς μπορεί να εισάγει και εκείνο παρόμοιους μηχανισμούς.

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Android, iOS
Κατασκευαστής: BeReal
Πηγή: bere.al/
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram