Cryptola - Απίθανο δωρεάν εργαλείο για να κρυπτογραφείς τα αρχεία σου

Cryptola - Κρυπτογράφηση αρχείων

Το Cryptola είναι ένα ισχυρό, εύχρηστο και δωρεάν εργαλείο κρυπτογράφησης αρχείων για τα Windows. Είναι φορητό, δηλαδή δε χρειάζεται εγκατάσταση, και αποτελεί μια εξαίσια λύση για να προστατεύεις τα αρχεία σου με κωδικό.

Για την ιστορία, το Cryptola, φτιάχτηκε το μακρινό 2013 από τον προγραμματιστή Ravi Bhavnani, και έκτοτε δεν έχει πάρει αναβάθμιση. Αυτό όμως δε χρειάζεται να μας ανησυχεί, διότι είναι δοκιμασμένο στα Windows 11 με απόλυτη επιτυχία. 

Το Cryptola χρησιμοποιεί κρυπτογραφικές τεχνολογίες που σχεδιάστηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) και δημοσιεύτηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) ως Ομοσπονδιακό Πρότυπο Επεξεργασίας Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Πως δουλεύει

Τα πράγματα είναι πολύ απλά ως προς τη λειτουργία του: 
  1. Διαλέγεις το αρχείο που θέλεις να κρυπτογραφήσεις
  2. Πατάς το Encrypt για κρυπτογράφηση ή το Decrypt για αποκρυπτογράφηση
  3. Βάζεις το Password
  4. Και τέλος πατάς το Do it
Πλέον, έχεις δημιουργήσεις ένα κρυπτογραφημένο αρχείο με την κατάληξη  «.cry». Το αρχικό αρχείο δεν έχει αλλάξει. Για να αποκρυπτογραφήσεις το αρχείο που μόλις κρυπτογράφησες, απλά ακολουθείς την παραπάνω διαδικασία επιλέγοντας το Decrypt. 

Έκδοση: 1.2
Μέγεθος: 15 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Ravi Bhavnani
Πηγή: ravib.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram