Antitechnophobics: Μικρά tips για λιγότερη κατανάλωση ρεύματος

Σωστοί τρόποι μείωσης κατανάλωσης του ρεύματος


Η νέα μόδα τώρα τείνει να είναι «μην αφήνετε ανοιχτά τα φώτα να κάνουμε οικονομία στο ρεύμα».
Ναι, Σωστό. Αν χρησιμοποιείς ακόμα λαμπτήρες πυρακτώσεως, που θέλεις 100w στον καθένα. Αν όμως χρησιμοποιείς LED, πρακτικά έχεις τον ίδιο φωτισμό με το 1/4 - 1/6 της κατανάλωσης. Δηλαδή 4 με 6 φορές λιγότερη κατανάλωση. 

Επίσης, ένα πλύσιμο στο πλυντήριο ρούχων, ένα άναμμα του θερμοσίφωνα (αν δεν έχεις ηλιακό ή έχεις και δεν έχει ήλιο), ένα μαγείρεμα στο φούρνο, θα σου κάψουν μέσα σε μια ώρα όσο σου καίνε όλες οι (LED) λάμπες ανοιχτές σε όλο το σπίτι μέσα σε ένα 24ωρο (give or take).

Αφήστε τα φώτα στην ησυχία τους και αν θέλετε να κάνετε οικονομία, φροντίστε να:
  • Χρησιμοποιείτε συσκευές υψηλής ενεργειακής κλάσης (σε κουζίνες, ψυγεία, πλυντήρια και άλλα ενεργοβόρα τέρατα)
  • Κλείνετε PC, τηλεοράσεις, Playstation και άλλες συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Δεν είναι αμελητέα η κατανάλωση μιας 50άρας LCD οθόνης να παίζει στο σαλόνι Τηλεμάρκετινγκ όλη τη μέρα «για να σας κάνει παρέα».
  • Βάζετε θερμοσίφωνα ΜΟΝΟ αν έχετε την πρόθεση να χρησιμοποιήσετε το ζεστό νερό και όχι «για να υπάρχει»
  • Χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων για να ζεστάνετε το φαγητάκι σας και όχι τον κανονικό φούρνο που θέλει τον προϋπολογισμό ενός μικρού κράτους για να φτάσει 200 βαθμούς για τα 2 λεπτά που θα ζεστάνετε τα μακαρόνια που σας κόστισαν 2 ευρώ. Μη φοβάστε, δε θα «ακτινοβοληθείτε».

Όταν θα έχετε κάνει όοοολα αυτά, ναι, περιορίστε και τα φώτα. Αλλιώς αδειάζετε δεξαμενή με κουταλάκι.

ΠηγήAntitechnophobics
Συντάκτης του άρθρου: Antitechnophobics

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal