Άχρηστη εφαρμογή που υπόσχεται ότι διώχνει τα κουνούπια και έχει γίνει Viral

Άχρηστη εφαρμογή που υπόσχεται ότι διώχνει τα κουνούπια

Μια άχρηστη εφαρμογή έχει πάρει τόση δημοσιότητα που είναι απορίας άξιο με τους δημοσιογράφους να μην κάνουν μια απλή σχετική έρευνα προτού αναπαράγουν οτιδήποτε φαίνεται ωραίο και πιασάρικο. 

Ο λόγος για τη δωρεάν εφαρμογή για Android συσκευές, που ακούει στο όνομα ksou-ksou (Ξου-Ξου), και δημιούργησε ο Έλληνα developer Χρήστος Αποστόλου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι «η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα να απωθήσεις οποιοδήποτε κουνούπι γύρω σου με το πάτημα ενός κουμπιού».

Η εφαρμογή αυτή, όπως μας λέει ο ίδιος: παράγει ήχο από 12Hz έως 200Hz. Το δικό μας αυτί ίσως αντιληφθεί από τα 22Hz και πάνω αλλά παρόλα αυτά οι χαμηλότερες για εμάς συχνότητες είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για τα κουνούπια. 

Βέβαια, αξίζει να πούμε, ότι αντίστοιχες εφαρμογές είχαν εμφανιστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια με ακριβώς την ίδια λειτουργία. Δηλαδή να αναπαράγουν ήχους στο ίδιο φάσμα. Όπως καταλαβαίνετε, αυτές οι εφαρμογές πήγαν άπατες, αφού φυσικά έγιναν viral για λίγο χρονικό διάστημα και οι άνθρωποι που τη χρησιμοποίησαν είδαν ιδίοις όμμασι την αναποτελεσματικότητά τους. 

Εύλογο συμπέρασμα: Αν λειτουργούσαν τέτοιου είδους εφαρμογές τότε δε θα χρειαζόμασταν άλλους τρόπους για να διώχνουμε τα κουνούπια, ούτε να αγοράζουμε διάφορα σπρέι και ταμπλέτες. Επομένως, άλλη μια viral πατάτα έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο μέχρι να ξεχαστεί, και μετά από καμιά δεκαριά χρόνια να εμφανιστεί με άλλο όνομα κ.ο.κ. 

Ηθικό Δίδαγμα: Ακόμα και ευυπόληπτα ειδησεογραφικά μέσα (στη θεωρία), μπορούν να πέσουν θύματα τέτοιων πληροφοριών. Οπότε, δεν θα είσαι σίγουρος για τίποτα, ειδικά όταν αυτά τα βαρύγδουπα που λέγονται δεν συνοδεύονται από ενεργά links με έγκριτες επιστημονικές πηγές. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal