Πως να έχεις την αριθμομηχανή πάντα σε πρώτο πλάνο στα Windows 11

Πως να έχεις την αριθμομηχανή πάντα σε πρώτο πλάνο στα Windows 11

Δουλεύοντας με τα Windows, πολλές φορές έχουμε αρκετά παράθυρα ανοικτά και κάποια από αυτά θέλουμε να βρίσκονται μόνιμα μπροστά στην οθόνη μας για να αντλούμε δεδομένα ή να γράφουμε κάτι σε αυτά χωρίς να χάνονται από τα μάτια μας επιλέγοντας άλλο παράθυρο.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάτι που να ορίζεται αυτόματα από τα Windows αλλά η κλασική αριθμομηχανή που υπάρχει ενσωματωμένη στο λειτουργικό, προνόησε ώστε να μη χάνουμε ποτέ το κομπιουτεράκι από τα μάτια μας. 


Πάντα σε πρώτο πλάνο το κομπιουτεράκι των Windows


Ανοίγοντας την αριθμομηχανή λοιπόν, θα δεις πάνω αριστερά στην καρτέλα και δίπλα από τη λέξη «Τυπική», ένα εικονίδιο που κάνει αυτή τη δουλειά (δες το παραπάνω screeshot). Αν πατήσεις μια φορά το εικονίδιο, το κομπιουτεράκι θα παραμείνει μπροστά στην οθόνη και δε θα καλύπτεται από κανένα άλλο παράθυρο που πιθανόν ανοίξεις. Για να επαναφέρεις την αρχική του κατάσταση, αρκεί ένα πάτημα ξανά. Υπάρχει και συντόμευση πληκτρολογίου όπου με τον συνδυασμό του Alt + Up καρφιτσώνει το κομπιουτεράκι και αντίστοιχα το Alt + Down, το ξεκαρφιτσώνει. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως το συγκεκριμένο tip, δουλεύει μόνο σε περιβάλλον με Windows 11. 

Επιπλέον δωράκι: Αν θέλεις να καρφιτσώνεις οποιοδήποτε παράθυρο και να το βλέπεις σε πρώτο πλάνο, μία απίθανη δωρεάν εφαρμογή την οποία χρησιμοποιώ συνεχώς, είναι το DeskPins που παρουσιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal