Artvee - Πλούσιος κατάλογος έργων τέχνης με ελεύθερα πνευματικά δικαιώματα

Artvee κλασικά και σύγχρονα έργα τέχνης

Οι λάτρεις της τέχνης σίγουρα θα λατρέψουν το Artvee, μία μοναδική και πρωτότυπη ιστοσελίδα αφιερωμένη σε αυτή. Το Artvee είναι ένας online κατάλογος - βιβλιοθήκη έργων τέχνης που μετράει εκατοντάδες χιλιάδες έργα.

Τι κοινό έχουν αυτά μεταξύ τους; Έχουν ελεύθερα πνευματικά δικαιώματα, ανήκουν δηλαδή στο public domain of art και προστατεύονται από άδεια χρήσης Creative Commons, δηλαδή μπορεί ο καθένας να τα χρησιμοποιήσει, για οποιονδήποτε σκοπό επιθυμεί, χωρίς κανέναν περιορισμό. Το Artvee έχει συλλέξει τα έργα του από διάφορες πηγές, όπως δημοφιλή Μουσεία και διάσημες Γκαλερί από όλο τον κόσμο.

Αφού επισκεφθεί κανείς το Artvee μπορεί να επιλέξει μεταξύ της σύγχρονης τέχνης και της κλασικής. Έπειτα μπορεί να περιηγηθεί εύκολα στα χιλιάδες έργα τέχνης, τα οποία ωστόσο είναι κατηγοριοποιημένα για να γίνει η πλοήγηση σε αυτά ευκολότερη. Αν κάποιο έργο τραβήξει την προσοχή του επισκέπτη, τότε μπορεί να το ανοίξει σε μεγαλύτερη ανάλυση, να το προσθέσει στη συλλογή του και να το χαρακτηρίσει ως αγαπημένο, να μάθει περισσότερες πληροφορίες για το που φιλοξενείται και ποιος είναι ο δημιουργός του, να δει παρόμοια έργα και έπειτα να το αποθηκεύσει (με δεξί κλικ) ή να το μοιραστεί στα social.

Το Artvee είναι μία μοναδική στο είδος της ιστοσελίδα και μας γεμίζει ελπίδα πως υπάρχει χώρος για πραγματικά ελεύθερη τέχνη στο διαδίκτυο.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: artvee.com

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram