[How to]: Αλλάζουμε το προεπιλεγμένο όνομα ενός νέου φακέλου στα Windows 10 & 11

Αλλάζουμε το προεπιλεγμένο όνομα ενός νέου φακέλου στα Windows 10 & 11

Μια συνηθισμένη κίνηση που κάνουμε συχνά στον υπολογιστή μας είναι η δημιουργία νέου φακέλου για τα αρχεία μας: «Με δεξί κλικ του ποντικιού ► δημιουργία νέου φακέλου». Πάντοτε, αυτός ο φάκελος, αν δεν τον αλλάξουμε έχει ως όνομα «Νέος φάκελος» (NewFolder). Διόλου ευφάνταστο όνομα αλλά κάνει τη δουλειά του. 

Μέσω του «Επεξεργαστή Μητρώου» (RegistryEditor), έχουμε τη δυνατότητα πολύ εύκολα και χωρίς να προαπαιτούνται επιπλέον γνώσεις, να αλλάξουμε το όνομα αυτό. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε όνομα για τον προεπιλεγμένο φάκελο, αλλά οι χαρακτήρες: \ / ? : * " >< | ' , δεν επιτρέπονται.

Πάμε να το κάνουμε
1ο βήμα: Ανοίγουμε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor). Ο πιο γρήγορος τρόπος για να το κάνουμε είναι πατώντας Έναρξη των Windows, και πληκτρολογώντας το όνομά του. Σύντομα θα εμφανιστεί στην αναζήτηση η εφαρμογή.

Αλλάζουμε το προεπιλεγμένο όνομα ενός νέου φακέλου στα Windows 10 & 11


2ο βήμα: Αφού ανοίξουμε τον επεξεργαστή μητρώου, από την αριστερή πλευρά, εκεί που υπάρχουν οι φάκελοι, ακολουθούμε τη διαδρομή:

 HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer

Αν δε θέλεις να το ψάξεις, μπορείς να κάνεις και αντιγραφή-επικόλληση την παραπάνω διαδρομή στην μπάρα διεύθυνσης, όπως το screenshot που ακολουθεί: 

Αλλάζουμε το προεπιλεγμένο όνομα ενός νέου φακέλου στα Windows 10 & 11


3ο βήμα: Στη συνέχεια, κάνουμε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή στη δεξιά πλευρά και φτιάχνουμε ένα νέο κλειδί: «Νέο►Κλειδί» (New►Key). Μόλις δημιουργήθηκε ένας φάκελος όπου τον ονομάζουμε «NamingTemplates»

4ο βήμα: Στη δεξιά πλευρά του κλειδιού «NamingTemplates», κάνουμε δεξί κλικ και επιλέγουμε: «Νέο►Τιμή συμβολοσειράς» (New►StringValue), και ονομάζουμε τη νέα συμβολοσειρά ως «RenameNameTemplate»

Αλλάζουμε το προεπιλεγμένο όνομα ενός νέου φακέλου στα Windows 10 & 11


5ο βήμα: Κάνουμε διπλό κλικ στο «RenameNameTemplate» και εδώ γράφουμε το όνομα που θέλουμε να δώσουμε στους νέους φακέλους που θα δημιουργούνται: πχ dwrean.net και πατάμε OK. 

Αυτό ήταν! Πλέον όταν θα κάνουμε δημιουργία νέου φακέλου θα ονομάζεται αυτόματα dwrean.net

Συντάκτης του άρθρου: Νίκος Κορμπέτης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram