Random Street View - Μία ιστοσελίδα που θα σε στείλει σε τυχαία ταξίδια σε όλο τον κόσμο

Random Street View τυχαίο ταξίδι στον κόσμο

Πολλές φορές τυχαίνει να καθόμαστε στον υπολογιστή άσκοπα, ψάχνοντας κάτι για να «σκοτώσουμε» την ώρα μας. Το Random Street View είναι μία ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα που σίγουρα θα καταφέρει να μας ψυχαγωγήσει αρκετές ώρες, ενώ αν κάποιος αγαπά τη γεωγραφία λίγο παραπάνω, σίγουρα θα χαθεί μέσα σε αυτό.

Όπως μαρτυρά και το όνομά του, το Random Street View μας στέλνει σε τυχαίες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας το Street View της Google. Αφού φτάσουμε σε ένα σημείο μπορούμε να παρατηρήσουμε το περιβάλλον, να «περπατήσουμε» συνεχίζοντας το ίδιο ταξίδι ή απλά να πατήσουμε «Next» και να πάμε στην επόμενη τοποθεσία. Από μεγάλες πόλεις μέχρι επαρχιακούς δρόμους και παραλίες, οι επιλογές είναι αμέτρητες και όλα είναι θέμα τύχης. Όχι όμως πάντα!

Το Random Street View διαθέτει και μία επιλογή που περιορίζει τις τυχαίες τοποθεσίες σε μία μόνο χώρα. Έτσι μπορούμε να επιλέξουμε μία χώρα που αγαπάμε ή θέλουμε να επισκεφθούμε στο μέλλον και τότε αυτό θα ξεκινήσει να εμφανίζει τυχαίες τοποθεσίες μέσα σε αυτήν τη χώρα. Φυσικά, το παραπάνω μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε και για να μάθουμε πράγματα για μία τοποθεσία που δεν γνωρίζουμε τίποτα για αυτή και δεν έχουμε καμία εικόνα της στο μυαλό μας.

Τέλος, το Random Street View διαθέτει και την επιλογή αποθήκευσης και κοινοποίησης τοποθεσιών, ώστε να μη χάσουμε κάποιες τοποθεσίες που μας άρεσαν, μας φάνηκαν περίεργες ή μας κίνησαν το ενδιαφέρον.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://randomstreetview.com

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram