Savvytime - Ένα δωρεάν παγκόσμιο ρολόι με εύκολη μετατροπή ώρας

Τι ώρα ελλάδος;

Πολλές φορές τυχαίνει να γνωρίζεις την ώρα για έναν αγώνα, ένα event, ή ένα meeting, όμως αυτή δεν είναι σε Ώρα Ελλάδος. Αν η χώρα είναι Ευρωπαϊκή η μετατροπή είναι εύκολη για τους περισσότερους, όμως τι γίνεται στην περίπτωση που έχουμε ώρα ΗΠΑ (ET, PT) ή ακόμη και Ιαπωνίας; (JST). 

Εδώ έρχεται η ιστοσελίδα SavvyTime, η οποία δεν είναι μοναδική, όμως είναι η καλύτερη στο είδος της. Οι κύριες λειτουργίες της είναι δύο. Η πρώτη είναι ένα παγκόσμιο ρολόι. Αρκεί να επισκεφθείς την ιστοσελίδα και να εισάγεις στο πεδίο αναζήτησης τη χώρα ή την πόλη που σε ενδιαφέρει. Τότε το SavvyTime θα εμφανίσει την ώρα και την ημερομηνία, αυτήν τη στιγμή, στο σημείο που μας ενδιαφέρει.

Ωστόσο, η πιο χρήσιμη λειτουργία είναι αυτή της μετατροπής ώρας ή time converter στα αγγλικά. Εδώ το SavvyTime λάμπει με το βολικό περιβάλλον χρήσης του, το οποίο σου επιτρέπει να μετατρέψεις μία ώρα από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, σε ένα άλλο ή ακόμη και σε περισσότερα από ένα σημεία. 

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, ενώ μέσω κύλισης του δείκτη ώρας μπορείς να συγκρίνεις ακόμη πιο γρήγορα διαφορετικές ώρες, χωρίς να επανέρχεσαι με αναζήτηση από το μηδέν. Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουμε μία ώρα και να τη στείλουμε ως σύνδεσμο σε συναδέλφους ή φίλους που βρίσκονται αλλού και έπειτα αυτοί μέσω του SavvyTime να δουν απευθείας την ώρα όπως έχει μετατραπεί στη ζώνη ώρας που βρίσκονται. 

Εκτός αυτού το SavvyTime θα σε ενημερώσει αν μία ώρα όχι μόνο είναι διαφορετική σε ένα σημείο του πλανήτη, αλλά και για την ημερομηνία που ίσως έχει αλλάξει.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, στην ιστοσελίδα υπάρχει ένα απλό ημερολόγιο, ένα χρονόμετρο αλλά και ένας μετρητής αντίστροφης χρονομέτρησης. Τέλος, το SavvyTime αν και είναι πλήρως λειτουργικό από smartphone, έχει τη δική του δωρεάν εφαρμογή για Android και iOS.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://savvytime.com/

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram