The Skeptic Movie - Η ταινία μικρού μήκους που πρέπει να προβάλλεται σε όλες τις σχολικές τάξεις

The Skeptic Movie - Αντιεπιστημονικές θεωρίες στην καθημερινότητα
Το 5G προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία, το είπε ο τάδε Επιστήμονας, όχι εγώ. Η κλιματική αλλαγή είναι μπαρούφες, το λένε για να πουλάνε φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες. Άδειες είναι ΜΕΘ φίλοι μου, πεθαίνουν, και καλά άνθρωποι, για να τρομοκρατούν τον κόσμο. Εγώ δεν ξέρω κανέναν που να έχει πεθάνει από τον ιό! 

Όλες οι παραπάνω, και άλλες ακόμα αντιεπιστημονικές και χωρίς γνώση εικασίες, τις ακούμε πολύ συχνά από ανθρώπους στην εργασία μας αλλά και στο στενό οικογενειακό περιβάλλον. 

Όσες λιγότερες γνώσεις έχει κάποιος για ένα θέμα, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχει για τις γνώσεις που νομίζει ότι έχει! 

Πόσο μεγάλη κουβέντα είναι η παραπάνω, η οποία ειπώθηκε στην ταινία μικρού μήκους του Ελληνικού καναλιού στο Youtube, The Skeptic Theory, σε σενάριο του ιδρυτή του καναλιού, Άκη Αποστολίδη, και νομίζω πως πρέπει να δουν όλοι, να το κοινοποιήσουν όλοι και να προβάλλεται σε όλες τις σχολικές τάξεις. 

Η ταινία, με τίτλο The Skeptic Movie, είναι επίκαιρη όσο ποτέ, μας προβάλλει τις παραπάνω αντιεπιστημονικές εικασίες μέσα από την ανθρώπινη καθημερινότητα και παράλληλα μάς δείχνει τον σωστό και επιστημονικό τρόπο, ο οποίος είναι ο μοναδικός (τρόπος) να εξηγεί τη φύση και τα φαινόμενά της, και να μας δίνει απαντήσεις σε θέματα που δεν έχουμε τη γνώση. 

Απολαύστε την ταινία:




Συντελεστές της ταινίας
  • Σενάριο: Άκης Αποστολίδης
  • Σκηνοθεσία: Άκης Αποστολίδης, Συνοδινός Μοσχίδης
  • Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Δάγκαλης, Σπύρος Σαραφιανός
  • Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Σόνια Μαρία Καϊτατζή
  • Ήχος: Γιάννης Παρζιάλης
  • Μακιγιάζ: Σοφία Βουλαλά
  • Σύνθεση μουσικής: Αλέξανδρος Ραΐδης
  • Color Grading: Θανάσης Πάνζταλης

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram