Wakelet - Δωρεάν ψηφιακός πίνακας για όλες τις συσκευές μας

Wakelet - Δωρεάν ψηφιακός πίνακας για όλες τις συσκευές μας
Το Wakelet είναι ένας δωρεάν ψηφιακός πίνακας σαν αυτούς από φελλό που έχουμε στη δουλειά ή στο σπίτι μας για να καρφιτσώνουμε πληροφορίες. Με τη σημαντική διαφορά ότι ο συγκεκριμένος πίνακας είναι online και προσβάσιμος από οποιαδήποτε συσκευή, και μπορεί να μοιραστεί με φίλους, συνεργάτες, συμμαθητές, εύκολα και γρήγορα.

Οι δυνατότητες της εφαρμογής είναι ατελείωτες αφού μπορούμε να προσθέσουμε στον πίνακα links, βίντεο από το Youtube, Tweets, φωτογραφίες, απλό κείμενο, έγγραφα PDF αλλά και αρχεία κατευθείαν από το προσωπικό Google Drive ή Onedrive μας. 

Επιπλέον, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Wakelet για να φτιάξουμε έναν πίνακα με αναμνήσεις, μια συλλογή από χρήσιμα links ή ακόμα για εκπαιδευτικούς σκοπούς, μιας και αυτή ήταν η αρχική σκέψη των δημιουργών της εφαρμογής. Ήθελαν ένα εύχρηστο εργαλείο, το οποίο θα χρησιμοποιούσαν οι δάσκαλοι για να αλληλεπιδρούν με τους μαθητές τους, μοιράζοντας και ανταλλάσοντας εκπαιδευτικό υλικό. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, οι δυνατότητες του Wakelet περιορίζεται μόνο από τη φαντασία μας.

Ένα μικρός και κατανοητός οδηγός για το πως να χρησιμοποιήσεις το Wakelet, έχει δημιουργηθεί από τον εκπαιδευτικό Νίκο Παπαγεωργίου, και μπορείς να διαβάσεις στο blog του. 

Η εφαρμογή είναι cross platform, δηλαδή υπάρχουν εκδόσεις για όλες τα γνωστά λειτουργικά συστήματα και συσκευές. Εκτός από τη βασική Web έκδοση, που είναι προσβάσιμη από υπολογιστές με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, θα βρεις εκδόσεις για Android και iOS συσκευές, όπως και πρόσθετα για όλους τους γνωστούς browsers: Google Chrome, Mozilla Firefox και Microsoft Edge. Όλα τα links για να κατεβάσεις την έκδοση που θέλεις, βρίσκονται στο τέλος του άρθρου. 


Συντάκτης του άρθρου: Κορμπέτης Νικόλαος

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram