CloudPanel - Δωρεάν hosting control panel

Διαχειριζόμαστε τις ιστοσελίδες μας με το CloudPanel


Το CloudPanel είναι μια δωρεάν self-hosted εφαρμογή για τη φιλοξενία ιστοσελίδων σε δικό μας διακομιστή. 

Ουσιαστικά, το CloudPanel είναι ένα δωρεάν εργαλείο φιλοξενίας ιστοσελίδων (control panel) με προηγμένα χαρακτηριστικά για τη διαχείριση ενός διακομιστή (server). 

Χρειάζομαι έναν πίνακα ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων;

Ο κύριος σκοπός ενός πίνακα ελέγχου φιλοξενίας είναι να διευκολύνει τη διαχείριση ενός διακομιστή. Επομένως, δε χρειάζεστε έναν πίνακα ελέγχου αν γνωρίζετε ήδη πώς να το κάνετε ή αν θέλετε να έχετε προσαρμοσμένη διαχείριση. Οι χρήστες με περιορισμένες τεχνικές γνώσεις θα βρουν έναν πίνακα ελέγχου ωφέλιμο για τις βασικές ρυθμίσεις.


Μερικές από τις δυνατότητες του Cloudpanel:

  • Υποστήριξη πολλαπλών εφαρμογών σε διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού (PHP, NodeJS, Python)
  • Διαχείριση ιστότοπων (Ρυθμίσεις ιστότοπου, Vhost, Βάσεις δεδομένων, SSH/FTP, Διαχείριση αρχείων, Cron Jobs και Αρχεία καταγραφής)
  • Στατιστικά για: Χρήση CPU, Χρήση μνήμης, Χρήση δίσκου, Μέσος όρος φορτίου δεδομένων)
  • Διαχείριση ιστοσελίδων και χρηστών με διαφορετικούς ρόλους και δικαιώματα. (Διαχειριστής, Διαχειριστής ιστοσελίδων και Χρήστης).
  • Απομακρυσμένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας
Το CloudPanel υποστηρίζει αρχιτεκτονική x86 και arm64 για εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση (latency) και για καλύτερη ενεργειακή απόδοση. Λειτουργεί αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε υποδομή με τις ελάχιστες προδιαγραφές που είναι:  

  • Σκληρός δίσκος: ≧ 10 GB
  • Μνήμη RAM:  ≧ 2 GB
  • CPU:  ≧ 1 core

Επιπρόσθετα το CloudPanel παρέχει μια σειρά εργαλείων για την ενίσχυση της ασφάλειας σε επίπεδο διακομιστή όπως Αυθεντικοποίηση δύο παραγόντων, UFW Firewall και άλλα πολλά. 

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε 17 γλώσσες συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής.

 
Στιγμιότυπο προσθήκης ιστοσελίδας μέσω του CloudPanel
Προσθήκη νέας ιστοσελίδας στο CloudPanel

Συμπερασματικά, η χρήση του CloudPanel είναι εντελώς δωρεάν και είναι ένα από τα καλύτερα πλεονεκτήματα της χρήσης του. Διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά δωρεάν χωρίς κανένα κρυφό κόστος και κάνει τη διαχείριση του διακομιστή πιο οικονομική και εύκολη.

Έκδοση: 2.0.4
Λειτουργικό σύστημα: Ubuntu 22.04 LTS και Debian 11 LTS
Κατασκευαστής: MGT-COMMERCE
Πηγή: cloudpanel.io
Συντάκτης του άρθρου: Άγγελος Χουβαρδάς



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram