donothingfor2minutes - Ένα online challenge που θα δοκιμάσει την... αντοχή σου

 
donothingfor2minutes

 
Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις τον εαυτό σου με ένα «δύσκολο» online challenge; Μπορείς να το κάνεις με το donothingfor2minutes! Το donothingfor2minutes είναι ένα site φτιαγμένο για να σκοτώσεις λίγα από τα βαρετά λεπτά μίας πολυάσχολης ημέρας. Πολύ απλό και χωρίς πολλά κλικ, ή μάλλον κανένα, αλλά υπάρχει συγκεκριμένος λόγος γι' αυτό.

Ουσιαστικά, το donothingfor2minutes σε προκαλεί να παίξεις το παιχνίδι του «μην κάνεις τίποτα για δύο λεπτά» και φυσικά αυτό το «τίποτα» αναφέρεται στον υπολογιστή. Από τη στιγμή που θα μπεις μέσα στην ιστοσελίδα ξεκινάει μια αντίστροφη μέτρηση που διαρκεί δύο λεπτά. Όσο κυλούν αυτά τα δύο λεπτά, εσύ δεν πρέπει να αγγίξεις ούτε το ποντίκι αλλά ούτε και το πληκτρολόγιό σου, διότι τότε θα χάσεις και ο χρόνος θα αρχίσει πάλι από την αρχή. Φυσικά, πρέπει να παραμείνεις στο ίδιο παράθυρο την ώρα που μετράει ο χρόνος. Μπορεί το διάστημα να σου φαίνεται μικρό, ωστόσο πολλοί έχουν θέμα ακόμη και με αυτό το λίγο χρόνο «χαλάρωσης».

Το donothingfor2minutes όμως δεν είναι μόνο αυτό. Όσο εσύ καλείσαι να μην ακουμπήσεις τον υπολογιστή σου, μπορείς να χαλαρώσεις με τον ήχο των κυμάτων, ο οποίος είναι ενσωματωμένος στην ιστοσελίδα και παίζει στο background μελωδικά. Ο ήχος αυτός ταιριάζει επίσης με την εικόνα που υπάρχει από πίσω, στην οποία απεικονίζεται ένα υπέροχο τοπίο με τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα. Εξάλλου οι δημιουργοί του είναι οι ίδιοι με αυτούς της εξαιρετικής, αλλά επί πληρωμή, εφαρμογής Calm.
 
Οπότε θα μπορούσε κανείς να πει ότι το donothingfor2minutes είναι και κάτι σαν παιχνίδι με τον εαυτό σου, αλλά και μια ιστοσελίδα που μπορεί να ξεκουράσει το μυαλό σου μόνο με τον ήχο και την εικόνα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.donothingfor2minutes.com/

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram