[How to}: Άλλαξε αυτό που αποθηκεύει η Google για εσένα (ιστορικό τοποθεσίας, πλοήγησης και YouTube)

Στοιχεία Ελέγχου Δραστηριότητας Google My Activity

Δεν είναι ψέμα πως η Google καταγράφει και διαχειρίζεται έναν τεράστιο όγκο δεδομένων για κάθε χρήστη. Από πληροφορίες για την πλοήγησή του στο διαδίκτυο, μέχρι ποιες τοποθεσίες επισκέπτεται και τι επιλέγει να παρακολουθήσει. Σίγουρα αν τα δεις όλα αυτά συγκεντρωμένα για τον εαυτό σου, θα τρομάξεις.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να αλλάξεις τα παραπάνω και να επιλέξεις τι ακριβώς θα κρατάει η Google για τη συμπεριφορά σου. Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφθείς την ιστοσελίδα myactivity.google.com. Εκεί θα δεις αρχικά ποιες από τις δραστηριότητές σου αποθηκεύει η Google.
 

 
Υπάρχουν τρεις κατηγορίες:
  • Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών
  • Δραστηριότητα τοποθεσίας
  • Ιστορικό YouTube

Κάνοντας κλικ πάνω σε κάθε μία από αυτές μπορείς να ρυθμίσεις το αν η Google θα καταγράφει τη δραστηριότητά αυτή ή όχι.

 

Αφού απενεργοποιήσεις την καταγραφή της δραστηριότητάς σου από την Google μπορείς να διαγράψεις και την ήδη υπάρχουσα δραστηριότητά σου, μέσω της σχετικής επιλογής (βρίσκεται στο αριστερό τμήμα της οθόνης), για όποιο διάστημα επιθυμείς.


Τέλος, για τους πιο «περίεργους» υπάρχει η επιλογή να διαγράφεται αυτόματα η δραστηριότητά τους μετά από κάποιο διάστημα, ενώ έχουν ενεργοποιημένη την καταγραφή της. Πάλι υπάρχει η σχετική ένδειξη.
 


Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram