Όχι, δεν χάλασε το Φλασάκι: Δες πως εμφανίζω τα κρυφά αρχεία από ένα USB Drive

Δες πως εμφανίζω τα κρυφά αρχεία από ένα USB Drive

Είναι πολλές φορές που συναντώ ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με τα αρχεία που έχουν αποθηκεύσει σε USB στικάκια. Το πιο σύνηθες πρόβλημα είναι ότι ενώ υπάρχουν αρχεία μέσα στο USB Flash, δεν είναι ορατά και εξακολουθούν να πιάνουν αποθηκευτικό χώρο στο στικάκι. Δηλαδή, πρόκειται για αρχεία «φάντασμα» που υπάρχουν αλλά δε φαίνονται, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. 

Πρόσφατα, μου ήρθε στο γραφείο ένα τέτοιο στικάκι, και σαστισμένος ο κάτοχός του, μου ζήτησε να του εμφανίσω τα σημαντικά αρχεία που είχε αποθηκευμένα. Μάλιστα, σε ένα στικάκι 4 GB, χρησιμοποιούσε σχεδόν όλη τη χωρητικότητα, αφήνοντας μόλις κάτι λίγα MB κενό χώρο. 

Όταν συμβαίνει αυτό, συνήθως υπάρχουν τρεις απαντήσεις: 
  1. Το USB στικάκι έχει χαλάσει, οπότε είναι πολύ δύσκολο να επαναφέρεις τα αρχεία σου. Μια δοκιμή όμως με προγράμματα όπως το Recuva, ίσως σου γλιτώσει μερικά από αυτά. 
  2. Για κάποιο λόγο, έχουν «κρυφτεί» τα αρχεία, και αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πας στο μενού «προβολή» και να επιλέξεις τα «Κρυφά στοιχεία» ώστε να εμφανιστούν όλα αυτά που είναι κρυμμένα.  
  3. Χρησιμοποιούμε το 7-Ζip, για να εμφανίσουμε τα αρχεία που υπάρχουν μέσα στο στικάκι.

Η τρίτη επιλογή, είναι αυτή που μας βοήθησε ώστε να εμφανίσουμε τα αρχεία του USB Flash. Αναφέρθηκα στο 7-zip, διότι αυτό χρησιμοποιώ στον υπολογιστή μου, μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις και το WinRar ή παρόμοιο πρόγραμμα συμπίεσης αρχείων. 

Τα βήματα
  1. Ανοίγουμε το 7-zip και μέσα από το περιβάλλον εργασίας του ψάχνουμε για το drive του USB Flash
  2. Αφού βρούμε το στικάκι μέσα από το περιβάλλον του 7zip, απλά το ανοίγουμε και μέσα θα δούμε να εμφανίζονται κανονικά τα αρχεία που ήταν κρυμμένα. 
  3. Τώρα αντιγράφουμε τα αρχεία και τα επικολλούμε σε ένα διαφορετικό μέρος του υπολογιστή (πχ στην επιφάνεια εργασίας)
  4. Κάνουμε φορμάτ (διαμόρφωση) το USB flash και στη συνέχεια, αν θέλουμε, βάζουμε πάλι τα αρχεία μας στο στικάκι. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram