[How to]: Σάρωση εγγράφων με το Google Drive

Σάρωση εγγράφων μέσω του Google Drive

Η σάρωση είναι μια δημοφιλής πρακτική που μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε φυσικό έγγραφο ηλεκτρονικό κείμενο ή εικόνα. Παραδοσιακά, η σάρωση γινόταν χρησιμοποιώντας ένα σκάνερ. Ωστόσο, με την πρόοδο της τεχνολογίας, μπορούμε επίσης να σαρώσουμε ένα έγγραφο ή μια εικόνα χρησιμοποιώντας το κινητό μας τηλέφωνο. Υπάρχουν πολλές δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Adobe Scan που μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας εύκολα και κυρίως δωρεάν. Υπάρχει όμως και ένας εύκολος τρόπος να γίνει η δουλειά χωρίς επιπλέον εφαρμογές.

Θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή Google Drive. Οι χρήστες Android έχουν συνήθως προεγκατεστημένη την εφαρμογή Google Drive στα smartphone τους. Εάν το Android τηλέφωνό σου δεν το διαθέτει ή έχεις συσκευή iOS, μπορείς να το κατεβάσεις από το αντίστοιχο Store που παραθέτουμε στο τέλος του άρθρου και να ξεκινήσεις ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
  • Ανοίγουμε το Google Drive στο τηλέφωνό μας.
  • Πατάμε το σύμβολο +.
  • Από τις επιλογές που είναι ορατές στην οθόνη μας, επιλέγουμε Σάρωση.
  • Τώρα, θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι η κάμερα του τηλεφώνου έχει αρχίσει να λειτουργεί.
  • Τοποθετούμε την κάμερα πάνω από το έγγραφο, ώστε το απαραίτητο τμήμα να είναι ευδιάκριτο στην οθόνη.
  • Όταν είμαστε έτοιμοι, πατάμε το κουμπί του κλείστρου για να γίνει η λήψη.
  • Θα εμφανιστεί η προεπισκόπηση της εικόνας και εάν είναι εντάξει, πατάμε να συνεχίσει. Πλέον, έχουμε έτοιμο το σαρωμένο αντίγραφο, και μπορούμε να πατήσουμε Αποθήκευση.
  • Εάν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη φωτογραφία, πηγαίνουμε πίσω (πατώντας το αντίστοιχο βελάκι) και επαναλαμβάνουμε τη λήψη εκ νέου.
Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία, η σαρωμένη εικόνα θα αποθηκευτεί στο Google Drive και έτσι δεν έχουμε φόβο να χαθεί από τη συσκευή μας και επιπλέον μπορούμε να τη διαμοιράσουμε πιο εύκολα.

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Android/iOS
Κατασκευαστής: Google
Πηγή: Google Play, App Store
Συντάκτης του άρθρου: Κορμπέτης Νικόλαος


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram