PersonalData.info - Μάθε τι μαρτυρά ο browser σου για σένα και πόσο ασφαλής είναι

Προσωπικά δεδομένα browser πιο ασφαλής

Μπορεί να φαίνεται παράξενο όμως ακόμη και σήμερα, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως το διαδίκτυο τους παρέχει ανωνυμία. Πολλοί μάλιστα δεν έχουν προχωρήσει με τις βασικές ρυθμίσεις για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, αφήνοντας τους browser να δίνουν σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα πρόσβαση στα δεδομένα τους.

Η κεντρική ιδέα πίσω από την ιστοσελίδα PersonalData.info είναι ακριβώς αυτή. Επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα οι χρήστες βλέπουν τι έχει καταφέρει να αλιεύσει αυτή για τους ίδιους και τον υπολογιστή τους. Πληροφορίες για τη συσκευή τους (λειτουργικό σύστημα, μνήμη, ανάλυση οθόνης, επεξεργαστής), πληροφορίες για τον browser τους (όνομα, plug in, cookies, αν είναι συνδεδεμένοι στο Google και αν έχουν adblock), πληροφορίες για τη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο (π.χ. IP διεύθυνση και πάροχος), πληροφορίες για την τοποθεσία τους, και πολλά ακόμη.

Όλα αυτά με μία απλή επίσκεψη σε μία «τυχαία» ιστοσελίδα. Αν ακόμη πιστεύεις πως είσαι άτρωτος, μία δοκιμή θα σε πείσει. Μάλιστα, δοκιμάζοντας να επισκεφτείς την ιστοσελίδα από διαφορετικούς browser στο ίδιο σύστημα, μπορείς να κάνεις και ένα μικρό τεστ για το ποιος browser προστατεύει καλύτερα την ταυτότητά σου. Στη δική μας δοκιμή ο Mozilla Firefox τα πήγε πολύ καλύτερα από τον Microsoft Edge.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: personaldata.info

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram