Πως ξεκλειδώνεις το μοτίβο κλειδώματος σε Android κινητά (6 τρόποι)

Ξεκλείδωμα μοτίβου σε android κινητά

Πρόσφατα, αναγνώστης του site μας, ζήτησε τη βοήθειά μας για να ξεκλειδώσει το μοτίβο κλειδώματος του Android κινητού του. Δεν θυμόταν ποιο ήταν το κλείδωμα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανοίξει τη συσκευή. 
Ψάξαμε και βρήκαμε έναν κατανοητό βίντεο-οδηγό (στα αγγλικά) από ένα κανάλι στο Yoytube που μας δείχνει έξι (6) διαφορετικούς τρόπους για να ξεκλειδώσουμε το μοτίβο, με τους πέντε από αυτούς να γίνεται χωρίς να χάσεις δεδομένα από το κινητό σου. 

Σε μερικούς τρόπους, χρειάζεται να κατεβάσεις τρίτες εφαρμογές στο PC και να συνδέσεις το κινητό σου με αυτό για να γίνει σωστά η διαδικασία αφαίρεσης του κλειδώματος. Αναλυτικά, οι τρόποι που εμφανίζονται στο παρακάτω βίντεο είναι οι εξής: 

1η Μέθοδος
Θα πρέπει να κατεβάσουμε το δωρεάν εργαλείο Android SDK tool στον υπολογιστή μας και ακολουθούμε τα βήματα που αναφέρονται στο βίντεο. Σημαντικό: Προϋπόθεση για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος, είναι να έχουμε από πριν ενεργοποιημένο το «USB Debugging» στη συσκευή μας. 

2η Μέθοδος
Θα πρέπει να κατεβάσουμε την εφαρμογή Dr.fone στον υπολογιστή μας και ακολουθούμε πιστά τα βήματα που αναφέρονται στο βίντεο. 

3η Μέθοδος
Θα πρέπει να κατεβάσουμε την εφαρμογή Aroma File Manager στον υπολογιστή μας, και ακολουθούμε πιστά τα βήματα που αναφέρονται στο βίντεο. Προϋπόθεση για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος, είναι να υποστηρίζει το κινητό μας εξωτερικές κάρτες SD. 

4η Μέθοδος
Αφαιρούμε το κλείδωμα του μοτίβου, μέσω του Google λογαριασμό μας. Σημαντικό: Αυτή η μέθοδος προϋποθέτει το κινητό μας να είναι παλιότερο μοντέλο, δηλαδή να έχει παλιά έκδοση android (από 5.0 κάτω) για να μπορέσουμε να το ξεκλειδώσουμε. Δες στο βίντεο αναλυτικά τα βήματα. 

5η Μέθοδος
Αν χρησιμοποιούμε τρίτη εφαρμογή (και όχι τη μανίσια) για να κλειδώνουμε το κινητό με μοτίβο, αυτή η μέθοδος θα μας βοηθήσει να το ξεκλειδώσουμε. Δες στο βίντεο αναλυτικά τα βήματα.

6η Μέθοδος
Είναι η μοναδική μέθοδος που θα χάσουμε όλα τα αρχεία μας για να μπορέσουμε να ξεκλειδώσουμε το μοτίβο. Αν δεν έχεις πρόβλημα με αυτό, τότε ακολούθησε τα βήματα στο παρακάτω βίντεο. 

Δες το βίντεο:




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal