SpeechNotes - Δωρεάν φωνητική πληκτρολόγηση στα Ελληνικά

Δωρεάν φωνητική υπαγόρευση κειμένων στα ελληνικά

Αυτό το κείμενο που βλέπεις, είναι εξολοκλήρου γραμμένο με τη βοήθεια της φωνητικής πληκτρολόγησης του speechnotes, μιας δωρεάν Web εφαρμογής που μας λύνει τα χέρια (στην κυριολεξία) κατά τη διαδικασία της πληκτρολόγησης ενός κειμένου. 

Το μόνο που πρέπει να έχεις είναι ένα μικρόφωνο (προτείνεται ξεχωριστό από αυτό που υπάρχει ενσωματωμένο σε λάπτοπ) και η ευχάριστη διαδικασία της υπαγόρευσης είναι έτοιμη να σε βοηθήσει να γίνεις πιο παραγωγικός.  Δεν χρειάζεσαι καμία εγγραφή στο πρόγραμμα για να ξεκινήσεις την υπαγόρευση, και το κείμενο αποθηκεύεται αυτόματα σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. 

Αφού μπεις στην εφαρμογή, πατάς το κόκκινο εικονίδιο του μικροφώνου και είσαι έτοιμος για τη φωνητική πληκτρολόγηση. Τα σημεία στίξης, η αλλαγή γραμμής και παραγράφων, ανέκαθεν ήταν και είναι πρόβλημα κατά τη διαδικασία αυτή αλλά το πρόγραμμα προνόησε ώστε κατά τη διάρκεια της υπαγόρευσης να έχουμε όλα τα σημεία στίξης μπροστά μας, και όταν τα χρειαστούμε να πατήσουμε επάνω τους και αυτά να αποτυπωθούν στο κείμενο. 

Ακόμα και αν δε θες καθόλου να μπλεχτείς με το πληκτρολόγιο, μπορείς να τα προφέρεις (στα αγγλικά) και αυτά θα αποτυπωθούν. Αρκεί, να τα πεις σωστά, πράγμα που δεν είναι δύσκολο αφού το πρόγραμμα σε βοηθάει γράφοντας την ακριβή τους ονομασία.

Στις δοκιμές μας, μείναμε έκπληκτοι για το πόσο καλά αντιλαμβάνεται την Ελληνική γλώσσα και ότι πολύ δύσκολα θα κάνει λάθος. 

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τη web έκδοση, διατίθεται και ως πρόσθετο (addon) για τον Google Chrome, για να μπορείς να υπαγορεύεις κείμενα on the fly, απλά κάνοντας δεξί κλικ κατά τη διάρκεια της περιήγησης στο διαδίκτυο, όπου θα σου εμφανιστεί η επιλογή της φωνητικής πληκτρολόγησης. Όταν αρχίσεις να υπαγορεύεις, θα σου εμφανιστεί ένα pop-up παράθυρο με το κείμενο που υπαγόρευσες ώστε να το αντιγράψεις άμεσα και να το επικολλήσεις όπου θέλεις. 

Πήγαινε στην εφαρμογή: SpeechNotes
Κατέβασε το addon: SpeechNote (Google Chrome Addon)

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram