Δωρεάν εφαρμογή που σου δείχνει πόσο ρεύμα ξοδεύεις στο σπίτι ανά συσκευή

Μάθε πόσο ρεύμα ξοδεύεις στο σπίτι ανά συσκευή

Μια εξαιρετική online εφαρμογή φιλοξενεί το helppost.gr όπου μπορείς να υπολογίσεις το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας/κατανάλωσης ρεύματος για κάθε συσκευή στο σπίτι ή στο γραφείο.

Η εφαρμογή με τίτλο «Υπολογισμός κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας συσκευών» είναι εντελώς δωρεάν και μπορείς άμεσα να υπολογίσεις το ρεύμα σε Kwh που καταναλώνει κάθε συσκευή ή ομάδα ίδιων ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών συσκευών στο σπίτι σου.

Φυσικά, μπορείς να υπολογίσεις και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος (ανά ώρα λειτουργίας, ανά ημέρα, ανά μήνα, ανά λογαριασμό μηνιαίο/ τετράμηνο και το ετήσιο κόστος).

Η εφαρμογή χωρίζεται σε δύο πίνακες, όπου στον πρώτο καλείσαι να βάλεις τα δεδομένα που σου ζητούνται, όπως: Ισχύς συσκευής σε Watt, το πλήθος ίδιων ηλεκτρικών συσκευών που έχεις στο σπίτι, 
τον χρόνο λειτουργίας των συσκευών σε λεπτά, τη συχνότητα χρήσης (ανά ημέρα ή εβδομάδα) και το
πραγματικό κόστος μίας (1) κιλοβατώρας (Kwh), όπως αυτή τιμολογείται από τη ΔΕΗ.

Υπολογισμός κατανάλωσης ρεύματος


Στο δεύτερο πίνακα, εμφανίζονται τα αποτελέσματα των δεδομένων που έβαλες στον πρώτο πίνακα. Δηλαδή, μπορείς να δεις το κόστος σε κιλοβατώρες και σε χρήματα που ξοδεύεις ανά ώρα, ημέρα, μήνα, 4μηνο και έτος. 

Μέσα από την ίδια σελίδα της εφαρμογής, σου παρέχονται οδηγίες για τη συμπλήρωσή της σε περίπτωση που έχεις απορίες για κάποιο πεδίο. 

Πήγαινε στην εφαρμογή ► «Υπολογισμός Κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας συσκευών»

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal