Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα

Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα στον χώρο της τεχνολογίας

Στην αρχή όλα είναι τέλεια, προσέχεις που αφήνεις το κινητό σου, διστάζεις να βγάλεις την προστατευτική μεμβράνη από την οθόνη, εξαφανίζεις κάθε ίχνος σκόνης και δαχτυλιάς από οποιοδήποτε gadget αγόρασες μετά κόπων και βασάνων.

Και ξαφνικά, μια μέρα όλα αλλάζουν και διαπράττουμε τα επτά (7) συνηθέστερα εγκλήματα στον χώρο της τεχνολογίας:

1) Laptops πάνω στο κρεβάτι/ χαλί ή οπουδήποτε αλλού χωρίς βάση με ανεμιστήρα. Προκαλείται υπερθέρμανση με αποτέλεσμα να μειώνεται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, προκαλείται ζημιά στον υπολογιστή ή ακόμα και φωτιά. Φυσικά, το χνούδι που μαζεύεται από τις κουβέρτες, άλλο να στο λέω και άλλο να το βλέπεις.

2) Μεταφορά laptop, κινητών και tablet χωρίς θήκη. Πηγαίνεις γυρεύοντας για γρατσουνιές σε κάθε σημείο της συσκευής.Και αν θέλεις να το μεταπουλήσεις; Οεό;

3) Κακομεταχείριση φορτιστών και λοιπών καλωδίων (π.χ. hands-free). Μη διπλώνεις πολύ σφιχτά ή σε σχήμα λάσου τα καλώδια και μην τα τραβάς από την πρίζα απότομα, σαν να μην υπάρχει αύριο. Εάν δε χαλάσουν επί τόπου κάποια στιγμή - σύντομα - θα αφήσουν το μάταιο τούτο κόσμο και θα αποδημήσουν εις την ανακύκλωση!

4) Διαρκής λειτουργία του υπολογιστή. Κάθε υπολογιστής έχει στο μενού την επιλογή «Τερματισμός». Έτσι, για αλλαγή, πάτησε το ρημάδι το κουμπί και άφησε το PC σου να ξεκουραστεί.

5) Ajax Stop! Καλό το Ajax αλλά όχι για την οθόνη του υπολογιστή, περιέχει χημικά βλαβερά για το προστατευτικό φίλτρο της οθόνης. (Στην αγορά υπάρχουν ειδικά μαντηλάκια ή χρησιμοποίησε ελαφρώς βρεγμένο πανάκι)

6) Αφαίρεση USB χωρίς ασφαλή κατάργηση. Κίνδυνος απώλειας δεδομένων! Αυτό θέλεις;

7) Απουσία αντιγράφων ασφαλείας (back-up). Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στον υπολογιστή σου, γιατί να μην έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και τα δεδομένα που χρειάζεσαι ασφαλή;


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram