Ζωντανά η Ενημέρωση Πολιτών για την πορεία των Δικών (χωρίς εγγραφή ή σύνδεση)

Ζωντανά η Ενημέρωση Πολιτών για την πορεία των Δικών

Μόλις ενεργοποιήθηκε από τον Gov, η web εφαρμογή «Ενημέρωση Πολιτών για την πορεία των δικών». Στην υπηρεσία αυτή ενημερωνόμαστε για την πορεία των τρεχουσών δικαστικών υποθέσεων που διεξάγονται. Μπορούμε να αναζητήσουμε τη δίκη / υπόθεση που μας ενδιαφέρει μέσω αριθμού κτηρίου, αριθμού αίθουσας ή πινακίου. 
 
Η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολίτες και δικηγόρους χωρίς εγγραφή ή σύνδεση. Οι πληροφορίες ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο και τα στοιχεία και οι πληροφορίες είναι ανώνυμα κατ' εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Πάμε να δούμε μερικά screenshots από την εφαρμογή: 
 
Επεξήγηση καταστάσεων μιας υπόθεσης - Οι υποθέσεις ενός πινακίου έχουν καταστάσεις ανάλογα με το στάδιο εκδίκασής τους. Οι καταστάσεις αυτές επεξηγούνται στον παρακάτω πίνακα
 
 


Ένα στιγμιότυπο από την εκδίκαση ορισμένων υποθέσεων παρουσιάζεται στο παρακάτω screenshot. Εκτός από την Κατάσταση, περιλαμβάνονται και πληροφορίες για την ώρα και στοιχεία που προσδιορίζουν μοναδικά μία υπόθεση όπως ΓΑΔ, ΑΒΜ, κτλ. Σε περίπτωση διαλείμματος, θα εμφανίζεται επίσης η λέξη Διάλειμμα. 
 
 

 
σ.σ: Αυτή τη στιγμή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη προσωρινά μόνο για το Πρωτοδικείο Αθηνών. 


 
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram