PC Manager - Η Microsoft έχει το δικό της δωρεάν CCleaner

Δωρεάν καθαρισμός υπολογιστή από την Microsoft

Βγήκε στην κυκλοφορία για όλους η Public beta έκδοση του PC Manager από τη Microsoft. Ένας δωρεάν καθαριστής του υπολογιστή αποκλειστικά για Windows Λειτουργικά συστήματα, που με αυτή την κίνηση η εταιρία βάλθηκε να εξοστρακίσει το πασίγνωστο CCleaner της Piriform. 

Το PC Manager διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία ώστε να γίνει το αγαπημένο σου πολυεργαλείο για την υγεία του υπολογιστή σου. Συγκεκριμένα, διαθέτει δύο κύριες κατηγορίες με τις υπο-ενότητές τους: 

Cleanup

Αρχικά θα δεις ένα μεγάλο μπλε κουμπί (Boost), όπου με ένα κλικ μπορείς να κάνεις επιτάχυνση του υπολογιστή, δηλαδή να του δώσεις μια «ανάσα» καθαρίζοντας τη μνήμη και περιττά αρχεία. Οι υπόλοιπες υπο-ενότητες είναι οι εξής:

  • Health check: Εξετάζει τα περιττά αρχεία που δημιουργούνται με τον καιρό και τα απομακρύνει. Αυτά είναι: Windows Cache, Browser cache, Temporary files, System logs. Επιπλέον, σου εμφανίζει όλα τα προγράμματα που εκκινούν με τον υπολογιστή με την επιλογή να απενεργοποιήσεις αυτά που δεν θέλεις. 
  • Storage management: Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν τέσσερεις επιλογές: 

α) Deep cleanup - Εξετάζει τα περιττά αρχεία και προβαίνει σε έναν βαθύτερο καθαρισμό. 
β) Manage large files - απεικόνιση των μεγάλων αρχείων που έχεις στο υπολογιστή σου. Σου δίνεται η επιλογή να ορίσεις από ποιο μέγεθος και πάνω θέλεις να σου εμφανίζει τα αρχεία, όπως και το είδος αυτών (έγγραφα, εικόνες, βίντεο, μουσική κ.α) 
γ) Manage apps - Σε οδηγεί στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων των Windows για να τα διαχειριστείς. 
δ) Storage sense - Αυτόματη επιλογή καθαρισμού των περιττών αρχείων (ενεργοποίηση ή όχι).
  • Process management: Εμφάνιση των προγραμμάτων που είναι ανοικτά τη συγκεκριμένη στιγμή και πόσο μνήμη (RAM) χρησιμοποιούν. Υπάρχει επιλογή τερματισμού των εφαρμογών. 
  • Startup apps: Σου εμφανίζει όλα τα προγράμματα που εκκινούν με τον υπολογιστή και σου δίνεται η επιλογή να τα απενεργοποιήσεις. 

Security

Σε αυτή την κατηγορία, θα δεις ένα μεγάλο μπλε κουμπί (Scan), όπου με ένα κλικ γίνεται σκανάρισμα του υπολογιστή για τυχόν μολύνσεις (συνεργάζεται με το ενσωματωμένο Windows Defender). Οι υπόλοιπες υπο-ενότητες είναι οι εξής:

  • Windows Update: Μέσα από ένα εύχρηστο και γρήγορο μενού, γίνεται έλεγχος για τυχόν αναβαθμίσεις του λειτουργικού. Υπάρχει η επιλογή να τις εγκαταστήσεις από εκεί. 
  • Browser Protection: Υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης του «block change by malicious apps», και το πρόγραμμα σε προστατεύει από τυχόν μολυσμένα αρχεία που προέρχονται από τον browser που χρησιμοποιείς. Υπάρχει η επιλογή να αλλάξεις τον προεπιλεγμένο browser.
  • Pop-up management: Υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης του «Enable pop-up block», το οποίο μπλοκάρει ανεπιθύμητα αναδυόμενα παράθυρα από εφαρμογές. 

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα είναι σε δοκιμαστική περίοδο και όλες οι λειτουργίες είναι στην Αγγλική γλώσσα. Όταν θα γίνει πιο σταθερή, φρονώ πως θα υπάρχει η επιλογή της Ελληνικής γλώσσας. 

Έκδοση: 1.2.4.5
Μέγεθος: 5.7 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows 10/11
Κατασκευαστής: Microsoft
Πηγή: pcmanager.microsoft.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram