WinfrGUI - Δωρεάν ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων

Ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων από τον σκληρό δίσκο


Το WinfrGUI είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για Windows το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2021, και μας βοηθάει στην ανάκτηση αρχείων από τον υπολογιστή.Το περιβάλλον εργασίας του είναι εύχρηστο και οι αρχάριοι χρήστες δε θα δυσκολευτούν αφού με συνοπτικές διαδικασίες μπορείς να ανακτήσεις διαγραμμένα ή χαμένα αρχεία των Windows.

Υποστηρίζονται δύο τρόποι σάρωσης
Γρήγορη σάρωση (Quick Scan) και βαθιά σάρωση (Deep Scan). Οι διαφορές είναι ότι με την πρώτη και τη γρήγορη σάρωση, θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε αρχεία πολύ πρόσφατα διαγραμμένα όπου δεν έχει υποστεί ο σκληρός δίσκος περαιτέρω εγγραφές και γίνεται ανάκτηση μόνο από δίσκους με σύστημα αρχείων NTFS, ενώ με τη βαθιά σάρωση θα γίνει μια εις βάθος αναζήτηση αρχείων, που σημαίνει και περισσότερο χρονοβόρα διαδικασία αλλά με καλύτερα αποτελέσματα. 

Ανάκτηση πολλών και διαφορετικών αρχείων
Με το WinfrGUI μπορούμε να ανακτήσουμε σχεδόν οτιδήποτε, από αρχεία πολυμέσων και αρχείων γραφείου, μέχρι και αρχεία εικόνων, μουσικής, συμπιεσμένα αρχεία κ.λπ.

Ανάκτηση από οποιοδήποτε αποθηκευτικό μέσο
Έχουμε τη δυνατότητα  ανάκτησης χαμένων αρχείων από δίσκους SSD, HDD, φλασάκια USB, από κάρτες μνήμης, φυσικά από περιβάλλον Windows 10/11 με σύστημα αρχείων NTFS/FAT/exFAT/ReFS.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορούμε να ανακτήσουμε αρχεία
Ανάκτηση αρχείων που διαγράφηκαν κατά λάθος - ανάκτηση αρχείων από φορμαρισμένους (Format) σκληρούς δίσκους - ανάκτηση αρχείων από κατεστραμμένους σκληρούς δίσκους.

Σημαντικό: Στις περιπτώσεις των SSD, είναι πολύ πιο δύσκολο να ανακτηθούν τα χαμένα μας αρχεία σε σχέση με έναν συμβατικό μαγνητικό HDD. Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι, να μην έχουμε χρησιμοποιήσει τον δίσκο μετά τη διαγραφή των αρχείων μας. Όσο περισσότερο δουλεύει ο δίσκος (περισσότερες εγγραφές) τόσο μειώνονται οι πιθανότητες ανάκτησης.  

Έκδοση
: 1.0.2
Μέγεθος: 3.7 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows 10/11
Κατασκευαστής: winfr.org
Πηγή: winfr.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram