«Ο Αόρατος Άνθρωπος» - Δωρεάν βιβλίο του Χ.Τζ. Γουέλς σε μετάφραση της Ευρυδίκης Αμανατίδου

«Ο Αόρατος Άνθρωπος» - Δωρεάν βιβλίο

Ένα εξαιρετικό βιβλίο προστέθηκε στη συλλογή μας, χάρη στη μεταφραστική δεινότητα της Ευρυδίκης Αμανατίδου και τις εκδόσεις της Ανοικτής Βιβλιοθήκης. Μπορείς να διαβάσεις δωρεάν το βιβλίο του Άγγλου συγγραφέα  Χ.Τζ. Γουέλς με τίτλο «Ο Αόρατος Άνθρωπος» και να το κατεβάσεις στη συσκευή σου σε PDF, ePub και Kindle Mobi μορφότυπα. 

Υπόθεση του βιβλίου

Ο Γκρίφιν, ένας ταλαντούχος φοιτητής της Χημείας, ανακαλύπτει τη μυστική συνταγή που θα τον κάνει αόρατο. Οι συνέπειες αυτού του πειράματος είναι τρομακτικές και οι προσπάθειές του να συνεργαστεί με τους συνανθρώπους του συνεχώς αποτυγχάνουν, καταλήγοντας σε περιστατικά όλο και πιο βίαια.

Το μεγαλειώδες δώρο που φέρνει ο Γκρίφιν στην ανθρωπότητα γίνεται μια πραγματική κατάρα.
Ο συνδυασμός προφητικής φαντασίας και σχολαστικά λεπτομερειακών περιγραφών που επιτυγχάνει ο Χ. Τζ. Ουέλς σε αυτό το μεγαλοφυές μυθιστόρημά του παραμένει ακόμα και σήμερα αξεπέραστος.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χέρμπερτ Τζορτζ Ουέλς γεννήθηκε στο Μπρόμλεϊ του Κεντ το 1866. Φοίτησε με υποτροφία στο Βασιλικό Κολέγιο Επιστημών. Αφού πήρε πτυχίο φυσικών επιστημών (1888), ύστερα από μερικά χρόνια διδασκαλίας και επιστημονικής εργασίας ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη δημοσιογραφική και λογοτεχνική εργασία.
Το πρώτο επιτυχημένο βιβλίο του ήταν «Η μηχανή του χρόνου» (1895) και ακολούθησαν «Ο αόρατος άνθρωπος» (1897), «Ο πόλεμος των κόσμων» (1898), «Οι πρώτοι άνθρωποι στο φεγγάρι» (1901) κ.α.

Το να «δημιουργεί» ουτοπίες υπήρξε το μοναδικό πάθος στη ζωή του. Το 1916 έγραψε το μυθιστόρημα «Ο κ. Μπρίνλινγκ βλέπει στο βάθος», που από πολλούς κριτικούς θεωρείται το αριστούργημά του. Ασχολήθηκε επίσης με τη συγγραφή κοινωνικοπολιτικών έργων όπως το «Περίγραμμα ιστορίας» (1919), «Η επιστήμη της ζωής» (1929), «Πείραμα αυτοβιογραφίας» (1934) κ.α. Πέθανε στο Λονδίνο το 1946.

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 1.3 MB
Σελίδες: 200 
Συγγραφέας: Χ.Τζ. Γουέλς
Μετάφραση: Ευριδίκη Αμανατίδου 
Πηγή/εκδόσεις: Ανοικτή Βιβλιοθήκη
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram