[Τι σημαίνει]: Android Launcher

Τι είναι ο Android launcher

Ενώ έχουμε παρουσιάσει αρκετούς android launchers στο dwrean.net, πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν τη σημασία τους, με αποτέλεσμα να το προσπερνούν όταν το βλέπουν.

Ένας Launcher είναι το πρόγραμμα εκκίνησης ενός smartphone, και για να ακριβολογούμε, πρόκειται για την εφαρμογή που εμφανίζει την αρχική οθόνη της android συσκευής μας, και οτιδήποτε περιλαμβάνεται σε αυτή, όπως εφαρμογές, γραφικά στοιχεία, Widgets κ.λπ. 
Με λίγα λόγια, οι Android launchers μάς παρέχουν έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να αλλάξουμε την εμφάνιση του smartphone μας, αποφεύγοντας το τεχνικό κομμάτι της διαδικασίας που για πολλούς, ακόμα και έμπειρους, αποτελεί τροχοπέδη. 

Φυσικά, όλα τα Android κινητά, έρχονται με το δικό τους launcher, αλλά εδώ «μιλάει» η ουσία του Android λειτουργικού που δεν είναι άλλη από την ελευθερία που σου χαρίζει αυτό το λειτουργικό, να μπορείς να επέμβεις χωρίς να έχεις περιορισμούς.  

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram