«Πλοηγούμαι και αναζητώ πληροφορίες στον Παγκόσμιο Ιστό» - Δωρεάν μάθημα του GOV με βεβαίωση παρακολούθησης

Πλοηγούμαι και αναζητώ πληροφορίες στον Παγκόσμιο Ιστό


Δωρεάν μαθήματα για ψηφιακές δεξιότητες μέσω του GOV πραγματοποιεί η Εθνική Ακαδημία Ψηφιακών Ικανοτήτων. Σήμερα θα δούμε το μάθημα «Πλοηγούμαι και αναζητώ πληροφορίες στον Παγκόσμιο Ιστό» όπου σκοπός του μαθήματος είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευόμενοι πώς να πλοηγούνται στον Παγκόσμιο Ιστό με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, καθώς και πώς να χρησιμοποιούν ένα πρόγραμμα περιήγησης. Θα κατανοήσουν επίσης την πολυπλοκότητα του Παγκόσμιου Ιστού και θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες αναζήτησης για να βρουν τις ακριβείς πληροφορίες που επιθυμούν.

Το συγκεκριμένο μάθημα αποτελείται από δύο ενότητες, μέσω των οποίων ο εκπαιδευόμενος θα μάθει για το Διαδίκτυο και τον Παγκόσμιο ιστό, το πρόγραμμα περιήγησης και τη λειτουργία του. Θα κατανοήσει βασικά στοιχεία για τα ονόματα και τις διευθύνσεις ιστοτόπων και θα μάθει πώς μπορεί να αξιοποιεί ορισμένες λειτουργίες του προγράμματος περιήγησης, ώστε να βελτιωθεί η εμπειρία της περιήγησης διατηρώντας την ιδιωτικότητά του. 

Θα μάθει, επίσης, για τη δομή του Παγκόσμιου ιστού και την πολυπλοκότητα του και θα γνωρίσει πώς να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες αναζήτησης και ορισμένες τεχνικές, ώστε να βρίσκει πληροφορίες που επιθυμεί εξειδικεύοντας τα αποτελέσματα αναζήτησης των πληροφοριών.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι τα μαθήματα αναπτύσσονται με βάση το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ψηφιακών Ικανοτήτων (DigiComp). Κάθε μάθημα, περιλαμβάνει μία τελική αξιολόγηση που οδηγεί σε λήψη βεβαίωσης παρακολούθησης.

Για να λάβεις μέρος στο μάθημα, θα πρέπει να εισέλθεις σε αυτό με τους κωδικούς σου στο Taxisnet. 

Παρακολούθησε το μάθημα: Πλοηγούμαι και αναζητώ πληροφορίες στον Παγκόσμιο Ιστό

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram