Πως κάνεις εγγραφή ραδιοφωνικών εκπομπών

Πως να κάνω εγγραφή ραδιοφωνικών σταθμών
Επειδή, το dwrean.net είστε εσείς, οι ερωτήσεις που κάνετε είναι και η τροφή μας ώστε να ψάχνουμε για νέο υλικό. Έτσι λοιπόν, αναγνώστης του site μας, όταν ρώτησε στην ομάδα μας στο Facebook, για εφαρμογή που να μπορεί να κάνει εγγραφή των ραδιοφωνικών σταθμών που ακούει στη συσκευή του, δεν μπορούσαμε να μην του απαντήσουμε με προγράμματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί στο site μας. 

Πάμε να δούμε τα προγράμματα που μπορείς να κάνεις εγγραφή ραδιοφωνικών εκπομπών: 

  • «Screamer Radio»: Σε αυτή την εφαρμογή, έχουμε μια ιδιαιτερότητα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την παλιότερη έκδοση του screamer radio, η οποία έχει και την επιλογή εγγραφής, διότι σε νεότερες εκδόσεις, λείπει αυτό το χαρακτηριστικό. Δεν ξέρω αν οι σταθμοί που έχει μέσα (επειδή είναι παλιά έκδοση) λειτουργούν σωστά. Βέβαια, αν έχεις τα streaming links των σταθμών που θέλεις να γράψεις, δεν υπάρχει πρόβλημα, το πρόγραμμα τα δέχεται. 
  • «VRadio»: Δεύτερη επιλογή είναι το φοβερό και τρομερό VRadio, που έχει εκδόσεις για PC και Smartphones. Εδώ, μόνο στην έκδοση για κινητά, υπάρχει το χαρακτηριστικό της εγγραφής των ραδιοφωνικών σταθμών. Ελπίζω, σε νεότερες εκδόσεις να γίνει διαθέσιμο και σε PC. Δες το εδώ:
  • «Audacity»: Το δημοφιλές πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου, σου έχει επιλογή εγγραφής αλλά δεν συγκεντρώνει ραδιοφωνικούς σταθμούς. Θα πρέπει να έχεις ήδη το streaming link του σταθμού που θέλεις να εγγράψεις ή να ακούς τον σταθμό στο PC από άλλη πηγή και να κάνεις παράλληλα εγγραφή του ήχου με το Audacity. 
  • «StreamWriter»: Κάνει αυτό ακριβώς που λέει! Εγγραφή ραδιοφωνικών σταθμών. Το καλό με αυτό είναι ότι μπορείς να γράψεις εκπομπές χωρίς να τις ακούς εκείνη τη στιγμή. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram