Windows Movie Maker - Το παλιο, το ορθόδοξο, είναι εδώ έτοιμο για να το κατεβάσεις

Κατέβασε δωρεάν το κλασικό Windows Movie Maker

Για τους παλιούς χρήστες του κλασικού Windows Movie Maker που το χρησιμοποιούσαν για να φτιάξουν οικιακά/ερασιτεχνικά βίντεο, ήταν ένα εργαλείο «βάλσαμο» ως προς τον χειρισμό του, τις λειτουργίες του αλλά και την Ελληνική γλώσσα στο μενού του. Το κυριότερο όμως είναι η συνήθεια που δύσκολα την κόβεις!

Η Microsoft, εδώ και χρόνια έχει αφαιρέσει το παλιό, το ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ Windows Movie Maker (WMV) με αποτέλεσμα οι φανατικοί χρήστες του να δυσαρεστηθούν. Κάθισα και έψαξα στα κιτάπια μου, σε κάτι παλιά CD και βρήκα μια έκδοση του 2012, το οποίο έτρεχε στα Windows 7 και είπα να το δοκιμάσω στα Windows 11. Δουλεύει κανονικότατα φίλες και φίλοι. Όποιος θέλει να θυμηθεί τα παλιά στην επεξεργασία βίντεο, μπορεί να το κατεβάσει εντελώς δωρεάν από το link που υπάρχει στο τέλος του άρθρου. 

Για όσους δε γνωρίζουν, το WMV είναι ένα απλό, εύκολο και δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο, που έρχονταν προ-εγκατεστημένο με τις παλιότερες εκδόσεις των Windows. Σταμάτησε με την έλευση των Windows 8. 

Μπορούσες να κάνεις αρκετά με αυτό, όπως περικοπή βίντεο, να προσθέσεις εφέ μετάβασης, φίλτρα, τίτλους, υπότιτλους, ήχο, ένα υποτυπώδη μοντάζ (κόψε-ράψε), να ενώσεις βίντεο μεταξύ τους όπως και να προσθέσεις φωτογραφίες ανάμεσα στα βίντεο ή να κάνεις slideshow μόνο με εικόνες και να το σώσεις ως βίντεο σε διαφορετικά φορμάτ όπως .wmv, MPEG-4, AVI κ.α.

Το πρόγραμμα το δοκίμασα και μπορώ να πω ότι ακόμα και σήμερα «στέκεται» πολύ καλά σε αυτό που πρεσβεύει, δηλαδή την ερασιτεχνική δημιουργία και επεξεργασία βίντεο. Αξίζει να σημειωθεί πως κατεβάζοντας το αρχείο, θα πρέπει να διαλέξεις μόνο το Windows Movie Maker χωρίς τα υπόλοιπα προγράμματα της Microsoft, που ήδη δε δουλεύουν. Δες το screenshot:

Κατέβασε δωρεάν το κλασικό Windows Movie Maker


Σημαντικό: Όπως αναφέρθηκε, το πρόγραμμα βρίσκεται στην προσωπική μου αρχειοθήκη και είναι απόλυτα καθαρό από πιθανές μολύνσεις. 

Έκδοση: 2012
Μέγεθος: 131.4 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows
Κατασκευαστής: Microsoft
Πηγή: dwrean.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal