[How to]: Εναλλαγή γλώσσας με ένα πλήκτρο στα Windows

Εναλλαγή γλώσσας με ένα πλήκτρο στα Windows

Υπάρχει κόσμος που αναρωτιέται αν υπάρχει τρόπο; να κάνουμε εναλλαγή της γλώσσας στο πληκτρολόγιο των Windows, χρησιμοποιώντας ένα πλήκτρο από δύο που είναι η προεπιλογή (alt+Shift) και την οποία γνωρίζουν οι περισσότεροι. 

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει λύση και βρίσκεται εδώ και χρόνια ενσωματωμένη στις ρυθμίσεις των Windows, αρκεί να ακολουθήσουμε τα παρακάτω εύκολα βήματα: 
  • Ανοίγοντας τις ρυθμίσεις των Windows πηγαίνουμε: Ώρα και γλώσσα ► Πληκτρολόγηση ► Σύνθετες ρυθμίσεις πληκτρολογίου. 
  • Από εκείνο το μενού επιλέγουμε το «πλήκτρα πρόσβασης γλώσσας εισόδου», και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πατάμε το κουμπί «Αλλαγή ακολουθίας πλήκτρων»
  • Εκεί βλέπουμε ότι είναι επιλεγμένη η εναλλαγή με τα δύο πλήκτρα ((alt+Shift) αλλά έχουμε την επιλογή να το αλλάξουμε και να επιλέξουμε το πλήκτρο της βαρείας, που συνήθως βρίσκεται πάνω από το πλήκτρο Tab του πληκτρολογίου μας. 

Αφού το κάνουμε αυτό, θα διαπιστώσουμε ότι μπορούμε πλέον με ένα πλήκτρο να αλλάζουμε τη γλώσσα γραφής στο πληκτρολόγιο. 

Υπόψη, πως δεν υπάρχει ρύθμιση για να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο πλήκτρο πέραν της βαρείας. Οπότε, πρέπει να συνηθίσεις τη νέα συνθήκη. 

Η παρακάτω εικόνα δείχνει τα βήματα αναλυτικά


Αν δεν το κατάφερες ακόμα, μπορείς να δεις το επεξηγηματικό βίντεο του Βασίλη Ταβουλτσίδη που τα εξηγεί όλα βήμα προς βήμα. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal