Η Ιστορία της Θρησκείας (Εικονογραφημένο)

Η Ιστορία της Θρησκείας

Ένας καλός φίλος έστειλε την παρακάτω εικόνα που εξηγεί μέσα από μια σειρά με σκίτσα την ιστορία της θρησκείας με πολύ σαφή και έξυπνο τρόπο.

Από την υπογραφή που υπάρχει στο σκίτσο, ο εμπνευστής και σκιτσογράφος αυτής της σύντομης ιστορίας, είναι ο καλλιτέχνης/σκιτσογράφος Paul Kinsella, ο οποίος χρησιμοποίησε μόλις οκτώ σκίτσα για να μας πει όλη την ιστορία της θρησκείας στο πέρασμα των χρόνων και ποια θα είναι η κατάληξη.

Αξίζει όμως να σχολιάσουμε ένα προς ένα τα σκίτσα και για όσους δεν είναι αγγλομαθείς να μεταφράσουμε στα ελληνικά τις λεζάντες που συνοδεύουν την εικόνα. 



Σκίτσα 1 και 2
Η ιστορία ξεκινάει με ένα σκίτσο που εμφανίζει έναν πρωτόγονο άντρα να προσεύχεται σε έναν «μαγικό» βράχο ενώ στην αμέσως επόμενη εικόνα ο βράχος αντικαθίσταται από ένα κουφάρι ζώου και ο άντρας φυσικά να προσεύχεται στο «μαγικό» ζώο! 
Όπως καταλαβαίνεις, τον πρώτο καιρό της ύπαρξης της θρησκείας, ο άνθρωπος θεοποιούσε οτιδήποτε του γυάλιζε! 😁😇

Σκίτσα 3 και 4
Πλέον, οι θεοί δεν είναι επίγειοι και μετακομίζουν στον ουρανό και φυσικά είναι αόρατοι. Οπότε, στο σκίτσο βλέπουμε έναν άντρα να προσκυνά σε μαγικά αόρατα ζώα στον ουρανό! 
Η επόμενη εικόνα είναι πραγματικά η εξέλιξη της θρησκείας. Τα ζώα αντικαθίστανται από ανθρώπους και πλέον οι άντρας προσεύχεται σε αυτούς. Φυσικά και αυτοί είναι αόρατοι, δηλαδή προϊόν της ανθρώπινης φαντασίας. 
Fun Fact: Ξέρεις γιατί κάναμε αόρατους τους θεούς ε; Διότι μερικοί άνθρωποι άρχισαν να καταλαβαίνουν την ηλιθιότητα των υπαρκτών «μαγικών» αντικειμένων και ζώων και αποφάσισαν να δυσκολέψουν τους δύσπιστους, επινοώντας τον αόρατο θεό που φυσικά δεν αποδεικνύεται η ύπαρξή του. 

Σκίτσο 5
Οι θεοί δεν μπορεί να είναι πολλοί σε μια θρησκεία, οπότε πάμε στον έναν και μοναδικό αόρατο θεό στον ουρανό! 

Σκίτσο 6
Εδώ το πάμε σε άλλο επίπεδο φίλες και φίλοι. βλέπουμε έναν τύπο που ισχυρίζεται ότι προέρχεται από τον ουρανό, άρα ο κακόμοιρος ο άνθρωπος, πιστεύει σε αυτόν και τον προσκυνά. 

Σκίτσο 7
Και να το κάνουμε ακόμα πιο περίπλοκο, εδώ είναι ένας ρασοφόρος τύπος ο οποίος ισχυρίζεται ότι μιλά για τους ανθρώπους που ισχυρίστηκαν ότι προήλθαν από τον ουρανό. Μεγαλείο λέμε!

Σκίτσο 8
Τελικά, ο άνθρωπος καταλαβαίνει τις μ$λ$κίες που πίστευε, αποδομεί τις θρησκείες και βλέπει την πραγματικότητα όπως είναι!
Βέβαια, δεν ωρίμασε ακόμα ο άνθρωπος... αλλά αυτή είναι η προσδοκία μας..


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal