reCharge - Η δωρεάν εφαρμογή του Υπουργείου λύνει ένα σημαντικό «πρόβλημα» της ηλεκτροκίνησης

Κοντινότερος διαθέσιμος σταθμός φόρτισης
 
Το reCharge είναι η νέα δωρεάν εφαρμογή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η οποία αφορά την ηλεκτροκίνηση. Σκοπός της είναι να «λύσει» ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της ηλεκτροκίνησης, το οποίο δεν είναι άλλο από το που υπάρχουν διαθέσιμα σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα.

Η εφαρμογή reCharge, διαθέσιμη για συσκευές με λειτουργικό Android και iOS, εμφανίζει σε ένα χάρτη τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και σχετικές πληροφορίες, όπως η ακριβής τοποθεσία, το είδος του φορτιστή, το δίκτυο στο οποίο ανήκει, τα διαθέσιμα βύσματα αλλά και τις τιμές φόρτισης. Τα δεδομένα προέρχονται από το Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης, το οποίο συλλέγει πληροφορίες από τους φορείς ηλεκτροκίνησης. Κάθε φορέας της ηλεκτροκίνησης είναι υποχρεωμένος να αναρτά τα στοιχεία των φορτιστών, μέσα στα χρονικά περιθώρια που ορίζει ο νόμος

Οι λειτουργίες όμως δεν σταματούν εδώ. Δίνοντας στο reCharge πρόσβαση στην τοποθεσία μίας συσκευής και έχοντας σύνδεση στο διαδίκτυο, η εφαρμογή μπορεί να καθοδηγήσει τον χρήστη προς το κοντινότερο ελεύθερο σημείο φόρτισης. Μάλιστα, οι συντεταγμένες μπορούν να κοινοποιηθούν σε οποιαδήποτε εφαρμογή πλοήγησης χρησιμοποιείται.

Τέλος, κάποιος που δεν διαθέτει smartphone, μπορεί να έχει πρόσβαση στο reCharge μέσω της web έκδοσής του, επισκεπτόμενος τη σχετική ιστοσελίδα.

Έκδοση: 1.1
Μέγεθος: 6MB
Λειτουργικό σύστημα: Android (9+), iOS
Κατασκευαστής: Hellenic Republic
Πηγή: Google Play, App Store
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal