[How to]: Κρυφοί κωδικοί για τα κινητά μας

Μυστικοί κωδικοί για smartphones

Αν τυχαίνει να είσαι λάτρης της τεχνολογίας, πιθανότατα να γνωρίζεις την ύπαρξη μυστικών κωδικών σε κινητά τηλέφωνα. Ξέρεις σε ποιους αναφέρομαι, σε αυτούς που συνήθως αρχίζουν με τα σύμβολα του αστερίσκου και της δίεσης (*#). Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα κινητά τηλέφωνα διαθέτουν εδώ και καιρό κρυφούς κωδικούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε ενδιαφέρουσες κρυφές ενέργειες και ρυθμίσεις.

Για να εκτελεστούν αυτοί οι κωδικοί, απλά τους πληκτρολογούμε στο εικονικό πληκτρολόγιο κλήσεων (Dial Pad) του τηλεφώνου μας. Αν και ως επί το πλείστον δεν είναι πολύ χρήσιμοι για τον μέσο κάτοχο smartphone, αυτοί οι κρυφοί κωδικοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν μια στο τόσο για να ικανοποιήσουν την περιέργειά σου. 

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ορισμένοι κωδικοί μπορεί να μην λειτουργήσουν στη συσκευή σου.

Στο αρχείο που έφτιαξα και είναι σε PDF μορφή, θα δεις μια ολοκληρωμένη λίστα αυτών των μυστικών κωδικών οι οποίοι χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες: Γενικοί κωδικοί που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε κινητό χωρίς συγκεκριμένη μάρκα, και οι Εξατομικευμένοι κωδικοί για κάθε μάρκα κινητού ξεχωριστά. Δίπλα σε κάθε κωδικό, υπάρχει μια επεξήγηση (στα αγγλικά) για τη λειτουργία τους. 

Πριν το κατεβάσεις, και για να σου δώσω μια ιδέα, μέσα στο αρχείο θα βρεις κωδικούς που σου εμφανίζουν το IMEI της συσκευής σου, διαγνωστικά εργαλεία, πληροφορίες για το Hardware, πως να κάνεις Reset και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, να βρεις τον δείκτη SAR και πολλά άλλα! Ψήθηκες; 

• Κατέβασε το PDF: Κρυφοί κωδικοί σε κινητά


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal